Mardin'den acı haber: 1 şehit, 1 asker ağır yaralı

Mardin'den acı haber: 1 şehit, 1 asker ağır yaralı
Sokağa çıkma yasağının 4 gündür devam ettiği Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı.

Mardin'in Derik ilçesinde operasyona çıkan güvenlik kuvvetlerine terör örgütü PKK tarafından roketli saldırı düzenlendi, saldırıda 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 uzman çavuş da ağır yaralandı. Çıkan çatışmada ise 2 terörist öldürüldü.

Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Saldırıda Elazığ Palu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Çavuş Sezer Aydemir şehit olurken, 1 uzman çavuş ise ağır yaralandı. Roketli saldırının ardından güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışma çıktı, çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Yaralı asker bölgeye gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılırken, ilçede çatışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.