Marka şehir yapacağız

Marka şehir yapacağız
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin boşa harcayacak tek kuruşu veya kaybedecek zamanı olmadığını söyledi.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'yi marka şehir yapma yolunda çalışmalarını şehrin 50 yıl sonraki geleceğini düşünerek yürüttüklerini belirterek, ''Çalışmalarımızda kaliteden ve kalıcı hizmetlerden ödün vermiyoruz. Belediyesi, bürokrasisi, siyasetçisi, sivil toplum örgütleriyle hepimiz ilimizin daha modern, daha yaşanabilir bir şehir olmasına çalışıyoruz'' dedi.

Rize'nin boşa harcayacak tek kuruşu veya kaybedecek zamanı olmadığını ifade eden Bakırcı, bu nedenle bütün icraatları ve hizmetleri tek kalemde bitirmek istediklerini kaydetti.

Şehrin dışarıdan görüntüsüne ve çevre düzenlemesine çok önem verdiklerini vurgulayan Bakırcı, şunları söyledi:

''Viyadük altında yasal olmayan her türlü seyyar satıcı tezgahını kaldıracağız. Bu alanlarda ilerleyen aylarda yeni düzenlemeler yaparak çiçeklendirmeyi artıracağız. Ekrem Orhon Mahallesi Telekom İl Müdürlüğü yanında bulunan alandaki 250 araçlık kapalı otopark çalışmamızın tamamlanmasına az bir zaman kaldı.

Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak olan bu önemli otopark hizmetimiz sonucunda şehir trafiğimizde önemli bir rahatlama olacaktır. Ayrıca bu yerin üzerinde yapacağımız çocuk oyun parkı, dinlenme alanları ve çeşitli aktivitelerle şehrimizin cazibesini doğu tarafına kaydırmış olacağız.''

Rize'nin iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle en çok yağış alan ve en fazla heyelanın meydana geldiği şehir olduğunu, bu nedenle itfaiye müdürlüğünü yeniden yapılandırdıklarını anlatan Bakırcı, 12 kişilik afet timi oluşturduklarını, özel eğitimli, özel teçhizatlı bu timin 24 saat şehrin hizmetinde olduğunu ifade etti. 

Şehir merkezi ve mahallelerde dere ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Bakırcı, şunları kaydetti:

''Atatürk Caddesi ile sahil şeridinini birbirine bağlayacak olan belki de Türkiye'nin en uzun üst geçidini yakında hizmete açacağız. Bebekli ailelerin, engelli vatandaşlarımız ve bisiklet binmek isteyenlerin çok rahat seyahat edeceği bu üst geçit geceleri ışıklandırılacak. Mahallelerimizde meydana gelen toprak çöküntüleri sonucu yollardaki istinat duvarı yapma çalışmalarımız sürüyor. Yapı kontrol müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarda çevre kirliliği oluşturan, halkımızın şikayetçi olduğu, imara aykırı metruk yapıları yıkmaya devam ediyoruz.''

Bakırcı, belediye olarak Kurban Bayramı için alınması gereken her türlü önlemi aldıklarını, yapılması gereken çalışmaları günler öncesinden yaptıklarını belirterek, ülkede ve Rize'de tüm vatandaşların huzur dolu bir bayram geçirmeleri dileğinde bulundu.