Marmaris’te Rize Mandalinası Bahçesi Kuruldu

Marmaris’te Rize Mandalinası Bahçesi Kuruldu
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği ve Merkez Muhtarları Derneği Rize Valiliğinin desteği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü mahallesinde Rize Mandalinası fidanı dikti.

Etkinlik kapsamında bin 453 km uzaklıktaki Rize’den getirilen bin 453 adet mandalina fidanı Marmaris ilçesinde toprakla buluştu.

Rize Çay Üreticileri Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya ve Başkan Vekili Abdullah Şentürk, bu yıl "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği kapsamında Marmaris’te Rize Mandalinası örnek Bahçesi kurarak, çay gibi değerli bir nimeti Rize’ye kazandıran aslen Muğlalı olan rahmetli Zihni Derin’in memleketine Rize mandalinası ve portakalı dikerek onu yad ettiklerini ifade ettiler.

MARMARİS İLÇE TARIM MÜDÜRÜ TARAFINDAN yapılan açıklamada;

Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, fidanların Marmaris'e getirerek dikimini müdürlük ekipleriyle birlikte yapan Rize Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Mavi ile Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya ve Başkan Vekili Abdullah Şentürk  başta olmak üzere tüm Rize halkına teşekkür edildi.

Hisarönülü vatandaşlar ise fidan dikim etkinliği dolaysıyla emeği geçenler ve tüm Rize halkına teşekkür ederken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Doç Dr. Kezban Yazıcı’nın buranın bir deneme bahçesi olacağı yönünde çalışma yapılacağını belirtmesi de kendilerini ayrıca sevindirdiğini söylediler.

marmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-6.jpgmarmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-7.jpgmarmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-1.jpgmarmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-2.jpgmarmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-3.jpgmarmariste-rize-mandalinasi-bahcesi-kuruldu-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum