Mavi: Budama Parasının Bayram Öncesi Ödenmesi Üreticileri Memnun Etmiştir

Mavi: Budama Parasının Bayram Öncesi Ödenmesi Üreticileri Memnun Etmiştir
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çay budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesinin üreticileri memnun ettiğini kaydetti.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde birinci sürgün mayıs ayına ait yaş çay parası ile 2023 yılına ait budama tazminatları üreticilerin banka hesaplarına aktarıldı. Üreticiler hesaplarına aktarılan çay ile budama paralarını bankalardan çekmeye başladı. Kurban Bayramı öncesinde yapılan ödemeler üreticilerle bölge insanının yüzünü güldürürken Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi de ödemelerin bayram öncesinde yapılmasının çok önemli olduğunu ve üreticilerin kurban ödemesini nasıl yapacağını düşünmeden bayrama daha huzurlu girmesinin önünün açıldığını kaydetti.

Budama parasının erkenden ödenmesinin üreticilerin yüzlerini güldürdüğünü kaydeden ÇAYÜDAD Başkanı Mavi, yaptığı açıklamada, 2023 yılı birinci sürgün yaş çay döneminin bereketli başlayıp bereketli sona erdiğini belirterek, “Allah'a şükürler olsun ki üreticilerimiz birinci sürgün boyunca kontenjan sorunu yaşamadan çaylarını çok rahat bir şekilde hem ÇAYKUR’a hem de özel sektöre sattı. Mayıs ayı yaş çay bedellerini almaya başlamış. Budamasını yapan üreticilerimiz de budama tazminatlarını banka hesaplarından çekmeye başlamıştır. Ödemelerin erken yapılması dolayısıyla üreticilerimiz adeta çifte bayram yaşıyor. Özellikle budama parasının bayram öncesine çekilerek erken ödenmesi bizleri memnun etmiştir. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun” dedi.

Mavi, ikinci ve üçüncü sürgün alımlarında da aynı birinci sürgün dönemindeki şekilde rahat ve sorunsuz bir kampanya dönemi geçirmek istediklerini belirterek, “İnşallah ikinci ve üçüncü sürgünde de aynı süreci yaşar ve sezonu sorunsuz bir şekilde tamamlarız.” diye konuştu.

Mavi, açıklamasını tüm üreticilerin Kurban bayramını kutlayarak, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisiyle sona erdirdi.

Öte yandan bölgede mayıs ayında alınan 87 bin 847 ton yaş çay karşılığında üreticilerin hesaplarına 966 milyon 317 bin lira ile budamada bulunan yaklaşık 167 bin üreticinin hesabına 1 milyar 168 milyon 648 bin lira budama parası olmak üzere toplamda 2 milyar 134 milyon 965 bin liralık ödeme yapıldı.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum