Mavi Marmara Gemisi Samsun’dan Çanakkale’ye Uğurlandı

Mavi Marmara Gemisi Samsun’dan Çanakkale’ye Uğurlandı
İsrail’in saldırısından 5 yıl sonra insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarak Samsun’a gelen Mavi Marmara gemisi, 555 genci 18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerle buluşturmak üzere yola çıktı.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla İsrail’in saldırısından 5 yıl sonra insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarak Samsun’a gelen Mavi Marmara gemisi, 555 genci 18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerle buluşturmak üzere yola çıktı.

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-2.jpg

Farklı ülkelerden aktivistlerle birlikte Filistin’e insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail’in saldırısı sonucu 10 şehit veren Mavi Marmara gemisi, saldırıdan 5 yıl sonra Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla geldiği Samsun’dan 555 genci 18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerle buluşturmak üzere Çanakkale’ye yola çıktı.

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-3.jpg

Samsunport Limanı Sanayi Rıhtımı’ndan saat 21.00 sıralarında yola çıkan Mavi Marmara gemisinin gidişi sırasında bazı vatandaşlar bu anı fotoğraflarken, bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Gençleri Çanakkale ruhuyla buluşturmak gerektiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘Çanakkale aslında gençlerin savaşarak elde ettiği bir savaştır.’ Dolayısıyla gençlerimizi mutlak şekilde Çanakkale ve Çanakkale ruhuyla buluşturmamız gerekiyor. Bugün yapmak istediğimiz bizim 7’den 77’ye insanlarımızla çıktığımız bu yolda Çanakkale ruhuyla bütünleştirebilmek. Çünkü Çanakkale’ye gittikleri zaman buradaki insanlar şunu görecektir. Şunu diyebilirler, Gazze sizi neden bu kadar ilgilendiriyor diyenlere cevabımız, 2 bin 500 kilometreden Çanakkale’ye gelerek şehit olanları göreceklerdir. Halepliyi, Sudanlıyı, Filistinliyi göreceklerdir. Bu aziz milletin, geleceğimiz olan gençlerimize aşılamak gerekiyor” dedi.

osman-genc.20150315235756.jpg

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-1.jpg

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-5.jpg

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-6.jpg

mavi-marmara-gemisi-samsun’dan-canakkale’ye-ugurlandi-7.jpg