Mavi Marmara Saldırısının 6. Yılı Rize'de Anıldı

Mavi Marmara Saldırısının 6. Yılı Rize'de Anıldı
Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırının 6. yılı nedeniyle Rize'de anma etkinliği düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Rize Temsilciliğince Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlenen etkinlik, "Mavi Marmara Fotoğraf Sergisi" açılışıyla başladı. 

MEMUR-SEN Rize Şube Başkanı Resul Usta, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl önce çıkılan yolda 10 şehit verildiğini belirterek, gelinen noktada önemli yol alındığını söyledi.

Usta, "Mavi Marmara'nın misyonu, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara'nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur." dedi.

Daha sonra katılımcılar, İsrail aleyhine slogan attı, Filistin ve Türkiye için dua edilmesinin ardından program sona erdi.

mavi-marmara-saldirisinin-6.-yil-nedeniyle-rizede-anma-etkinligi-duzenlendi-2.jpgmavi-marmara-saldirisinin-6.-yil-nedeniyle-rizede-anma-etkinligi-duzenlendi-1.jpg