Mayi: Rize'nin Gelinine Sahip Çıkacağız

Mayi: Rize'nin Gelinine Sahip Çıkacağız
Milliyetçi Hareket Partisi Rize Eski İl Başkanı Zeki Mayi, beraberinde eski ilçe başkanları ve yaklaşık 100 partiliyle beraber MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e destek olmak amacıyla Ankara’ya hareket etti.

Yargıtay’ın kararından sonra MHP Çağrı Heyetinin 19 Haziran 2016 tarihi olarak belirlediği olağanüstü kurultay için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Eski İl Başkanı Zeki Mayi, beraberinde eski ilçe başkanları ve yaklaşık 100 partiliyle beraber Beyda Lokantasında iftar açtı. İftarın ardından ise 2 otobüse binen partililer, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e destek olmak amacıyla Ankara’ya hareket etti.

MHP Rize Eski İl Başkanı Zeki Mayi, iftar öncesi yaptığı açıklamada, 2012 yılında yapılan MHP Kongresinde Rize İl Başkanlığı olarak Koray Aydın Beyi destekledikleri ve kongreyi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kazanmasıyla birlikte kendisiyle birlikte 10’a yakın il başkanının o gün Devlet Bahçeli tarafından görevden alındığı hatırlatmasında bulunarak, “Biz görevden alındıktan sonra Rize’deki 12 ilçe başkanımızdan 10 tanesi ‘Biz bu antidemokratik uygulamaya tepki veriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongre anlayışını protesto ediyoruz diyerek görevlerimizden istifa ediyoruz’ demişti o gün. O ekip arkadaşlarımızla birlikte almış olduğuz kararla birlikte Devlet Bahçeli ile bir daha siyaset yapmayacağımızı, Milliyetçi Hareket Partisinin bizim sevdamız olduğunu, biz Türk Milliyetçisi, Türk Ülkücüleri olarak her ne kadar görevimiz olmazsa dahi biz ülkücü olarak, Türk Milliyetçisi olarak sevdamıza devam edeceğimizi ama MHP’de Devlet Bahçeli ile siyaset yapmayacağımız söylemiştik. Bugün ise o yakmış olduğumuz çoban ateşinin devamı olarak yeniden 4 tane arkadaşımız bilinen kongrede aday olmak üzere tüzük kurultayını yapmak şartıyla aday oldular, ortaya çıktılar. Ankara Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği kararı bir başka mahkemenin kararı engellenmesi üzerine Yargıtay’ın verdiği kararı biz 19 Haziran’da yarın tüzük kurultayını Ankara’da yapmak üzere bütün delege arkadaşlarımızla, Türk Ülkücü arkadaşlarımızla, Türk Milliyetçileriyle toplantı yapacağız. Biz de Rize’den bizim ekibimizle birlikte Meral Akşener’e, Rize’nin gelinine sahip çıkmak üzere arkadaşlarımızla iftar yapıp iftardan sonra otobüslerle Ankara’ya hareket edeceğiz. Yarın sabah başlayacak olan tüzük kurultayında akşam saat 5’te inşallah Türk Milliyetçilerinin Ülkücülerin  arzusuna cevap verecek bir değişim olur anlayışıyla biz de yarın orada olacağız.” dedi.

meral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(1).jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Olağanüstü Büyük Kurultaya ilişkin “Dava arkadaşlarımız ‘yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir. Kurultay yasal değildir. Siyasi partilerin Büyük Kurultayı ancak ve ancak Ankara il merkezinde toplanabilecektir” sözlerini de eleştiren Mayi, “Yargıtay’ın vermiş olduğu kararı, kayyum heyetini, çağrı heyetini tanımamak bana göre Devlet Bahçeli’nin ancak kendi uslubuna, kendi anlayışına, siyasi ahlakına yakışan bir uslupla açıklama yapmıştır. Ben tanımıyorum demek sanki bir şirket sahibisiniz ve o şirketin yüzde 51 hissesi sizinmiş gibi siz kongre kararlarını tanımıyorsunuz. Yargıtay karar verdi bundan 1 ay evvel Yargıtay’ın kararından hemen sonra çıktınız Yargıtay’ın kararına uyacağız dediniz. Şimdi bugün tekrar döndünüz Yargıtay’ın kararınız tanımıyoruz dediniz. Bu bana göre manüpe yapmak suretiyle delege üzerinde ben gitmiyorum siz de gitmeyin anlayışını hakim kılmaktır. Yoksa öyle bir yetkisi yoktur. İster gelsin ister gelmesin ister tanımasın. Mahkeme tanımıştır hukuk tanımıştır. 550 delegenin onayı vardır dolayısıyla onayla beraber insanlar oraya gidiyor. Onun için O’nun tanıyıp tanımaması çok da önemli değildir.

Bu bir kongre değildir, bu bir kurultay değildir, MHP Genel Başkanı seçimi değildir. MHP’nin tüzüğünde antidemokratik olan anlayışın değişmesi için tüzüğün değiştirilmesi kongresidir. Sonuçtan kaçamayacaklardır. Değişim arzusunu tabanın yüzde 95’i istemektedir. Bu değişim arzusu inşallah yarın ki tüzük kurultayından sonra büyük ihtimalle 590 oy yeterli olabileceği söyleniyor. 590 imza bulunduktan sonra öyle tahmin ediyorum ki büyük bir ihtimalle Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli de ondan sonraki kongrede Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına aday olmayacaktır. Tüzük kurultayında sonucu alırsak Genel Merkezin yapacağı hiçbir şey kalmıyor.” şeklinde konuştu.

Mayi ve beraberindeki partililer, iftarlarını açtıktan sonra Rize Cumhuriyet Meydanından otobüslere binerek, otobüslerle şehir turu attıktan sonra Ankara’ya hareket etti.

meral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(2).jpgmeral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler.jpgmeral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(6).jpgmeral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(7).jpg

meral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(4).jpgmeral-aksenere-destek-icin-rizeden-ankaraya-hareket-ettiler-(5).jpg