Mayi'den Bıyık'a Ağır Eleştiri

Mayi'den Bıyık'a Ağır Eleştiri
Çay Tv'de Yayınlanan Seçime doğru programına konuk olan MHP Rize milletvekili aday adayı Zeki Mayi Rize gündemine damga vuracak açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Rize milletvekili aday adayı Zeki mayi, Aday adaylığı sürecini değerlendirirken  son günlerde CHP’den aday adayı olduğunu açıklayan Kenan Bıyık’a  Üstü Kapalı göndermelerde bulundu.

Mayi; CHP’nin aday adayı listesine baktığını ve Bıyık'ı kastederek ''Bizim yöremizde dandanaka kuşu diye anılan bir dandanakanın aday adayı olduğunu duydum'' şeklinde konuştu. Bıyık'ın 2 ay önce AKP’ye müracaat ettiğini de hatırlatan Zeki Mayi  AKP’nin de kendisine 2009 senesinde bizim tam karşımızda farklı bir partide adaydın şimdi ne oldu da AKP’ye geliyorsun dediğini ifade etti.

Programdaki çarpıcı açıklamalarına devam eden Mayi,  ''Bizde seçimi kaybettik ama hiçbir zaman Rize’yi  bırakmadık. Rize’nin bütün sorunlarıyla ilgili Rize’nin arkasında durduk Bize verilen 22,500 il genel meclisindeki oyun karşılığı olarak biz çıktık köy köy mahalle mahalle özellikle iktidara çay ile ilgili 6 tane konuda geri adam attırdık'' dedi. Mayi, ''Buradan hemşehrilerime sesleniyorum 2009 yılında 20000 bin oy verdiğiniz  bu dandanaka kuşu siyasette kimliksiz bir duruşu ortaya koymuştur. 2009 dan sonra  Rize’de hiç mi sorun yaşanmadı bunları neden çıkıp hiç sormadılar neden Rize’nin sorunları ile ilgili hiç konuşmadılar bir şey yapmadılar'' dedi.

Mayi 20 Bin oyun karşılığını neden verilmediğinin de sorgulanması gerektiğini ifade etti.