MayısAyında Ovit'te KarKeyfi

MayısAyında Ovit'te KarKeyfi
Rize'nin İkizdere ilçesindeki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde ''6. Ovit Dağı Kar Şenliği'' yapıldı.

Etkinliğe Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. 

Şenlikte raftingciler kar üstünde botla kayarak gösteri yaptı. Gümüşhane Gençlikspor Külübünden gelen kayakçılar ile Rize yöresinde ''lazboard'' olarak bilinen tahtaları kullanan kayakçılar birlikte gösteri sundu.

Belediye Başkanı Bakırcı ile Emniyet Müdürü Demirtaş, ''lazboard'' ile kaymaya çalıştıkları sırada dengelerini sağlayamayarak düştüler.

basliksiz-3.20100516234930..jpg

Vali Hacımüftüoğlu'nun da ilk kez denediği ''lazboard'' üzerinde durmakta zorlandığı gözlenirken, küçük kayakçı Mert Yenigün'ün gösterisi dikkat çekti.

Kar üstünde voleybol, badmington gibi etkinliklerin düzenlendiği şenlikte, Gençlik Spor Müdürlüğü Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi sporcuları da güreş yaptı.

111.20100516234330..jpg

Son haftalarda hava sıcaklıklarının artmasına rağmen Ovit'te kar kalınlığının yaklaşık 2 metre olduğu gözlendi. 

-''RİZE KAR SPORLARI İLE BİR CAZİBE MERKEZİ''- 

Hacımüftüoğlu, şenlik alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin yazın yaylalarıyla kışın ise kar sporlarıyla bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, ''Mayıs ayının ortasında çok rahatlıkla kayak yapılabileceğini görüyoruz. Bu dünyada çok fazla yerde yok'' dedi.

Akdeniz'de denize girenlerin, Doğu Karadeniz'deki doğal güzellikleri de görmesi gerektiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Turizm, tatil sadece deniz, kum ve güneş değil. Denizi ve güneşi sevene de söyleyeceklerimiz var. Rize'de deniz ve güneş var, aynı zamanda yayla turizmi ve kış sporları da var'' diye konuştu.

ovit-1.jpg

Rize Belediye Başkanı Bakırcı ise kar turizminin Rize için çok önemli olduğunu belirterek, ''Rize'de denize giriyorsunuz. Bir saat araba ile geldikten sonra kayak yapabiliyorsunuz. Bu imkanı dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Bunu koruyarak çok iyi değerlendirmeliyiz'' dedi.

Milli kayakçı Namık Kemal Yenigün de Ovit Yaylası'nda Mayıs ayında kayak yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, ''Dün denizdeydik, bugün ise 2 bin 640 rakımda kayak yapıyoruz. Sporcuları bu bölgeye kayak yapmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.