MEB Müfettişi Rizeli Bürokrat Aday Adaylığı İçin İstifaya Hazırlanıyor !

MEB Müfettişi Rizeli Bürokrat Aday Adaylığı İçin İstifaya Hazırlanıyor !
MEB Müfettişi Rizeli Bürokrat Yüksel Kara, Ak Parti Rize’den aday adaylığını açıklamak üzere istifa etmeye hazırlanıyor.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Ankara’da görev yapan Pazarlı bürokratlardan MEB Müfettişi Yüksel Kara, Rize Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmeye hazırlanıyor.

Farklı illerde ve kurumlarda idareci ve eğitimci olarak görev yapan Pazarlı genç eğitimci bürokratın, 2006 yılında MEB merkez teşkilatına Bakanlık Müfettişi olarak girdiği ve halen bu bünyede görevini sürdürmekte olduğu bilinirken, Kara'nın kamu görevlilerinin aday adaylıkları ile ilgili olarak az bir zaman kaldığı son günlerde istifa etmesinin beklendiği iyiden iyiye Ankara siyasi kulislerinde konuşulmaya başlandı.

YÜKSEL KARA KİMDİR?

yuksel-kara-meb-mufettisi.jpg

1973 Rize Pazar doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Pazar’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Lisans, Anadolu Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisinde de Yüksel Lisansını 2004 yılında tamamladı. 1994 yılında MEB bünyesinde öğretmen olarak göreve başlayıp, Türkiye’nin farklı illerinde Öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 2006 yılında MEB Bakanlık Müfettiş yardımcılığına, 2009 yılında da MEB Bakanlık Müfettişliğine atandı. Halen Bakanlık Bünyesinde görevine devam etmektedir.