Meclis Başkanlığı için Şahin ve Çiçek ön plana çıktı

Meclis Başkanlığı için Şahin ve Çiçek ön plana çıktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlığı için adı geçen milletvekilleri ile Resmi Konut'ta tek tek görüştü.

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ve AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile 35’er dakika ayrı ayrı görüştü. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile de bir araya geldi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Erdoğan Meclis Başkanlığı için adı geçen Milletvekillerine şunları söyledi: “Meclis Başkanlığı için sizlerle bir kez daha görüşmek istedim. Öncelikle gruptaki arkadaşlarımın değerlendirmelerini dikkate aldım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Benim için hepiniz bu göreve layıksınız. Ancak biz büyük bir partiyiz, milletvekili arkadaşlarımızın farklı talepleri oldu. Milletvekili arkadaşlarımız adı gecen tüm arkadaşlarımızı bu görevde görmek istemiştir. Ancak biliyorsunuz bir tane arkadaşımızı bu görevde destekleyeceğiz. Sizlerden ricam gösterilen arkadaşımıza aynı şekilde destek olmanız.”

ŞAHİN VE ÇİÇEK’İN İSİMLERİ ÖN PLANDA

Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın, Meclis Başkanlığı için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet eski Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin’i işaret ederek, bu iki isimden birisini aday göstereceğinin mesajını verdiği kaydedildi. Erdoğan, adı Meclis Başkanlığı için geçen Toptan, Çubukçu, Pakdil, Kopusuz ve Kuzu’dan da aday göstereceği kişiye destek vermelerini istedi.