Meclis’e ’Deniz Baykal’ Bilgilendirmesi

Meclis’e ’Deniz Baykal’ Bilgilendirmesi
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulunda Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulunda Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Demircan, ilk olarak ataması yapılan personele ilişkin bilgi verdi. Demircan, "13 bin 506 personelin güvenlik taramasını yapılması için Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Gerekli taramalar yapıldıktan sonra bunların 12 bin 208'i 414'ü tabip olmak üzere gönderildi. Bunlardan 9 bin 607'sinin ataması tamamlandı. 3 bin 887 personelden 2 bin 589'u ki 27'si tabip Bakanlığımızın Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu'nda değerlendirilmesi devam ediyor. Ekim ayı sonunda kadar tamamlanacak. Bin 298, 135 tabip olmak üzere personel ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araştırılması devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

BAYKAL'IN DURUMU

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Dr. Erkan İbiş'in raporunu okudu. Demircan, şunları kaydetti:

"72 saat doldu. 72 saat çok önemli ve kritik. Ödem şiddetliydi, kanama da oldu. Son 24 saatte olumsuz ilerleme yok. Ciddiyetini koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları iyi. Hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularda iyiye doğru dönüş var. Düne oranla iyi durumda. Tomografi bulguları düne göre daha iyi. Deniz Baykal'ın oğlu Aytaç Baykal'ın da bütün süreçlerin başından sonuna takipçisi olduğunu biliyoruz."

Kaynak:IHA