Mehmet Kazdal Dualarla Anıldı

Mehmet Kazdal Dualarla Anıldı
Rize'nin renkli simalarından ve eğitim camiasının renkli isimlerinden Saadet Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı Merhum Mehmet Kazdal, Rize’de düzenlenen anma programıyla dualar eşliğinde anıldı.

14 Kasım 2012 tarihinde Trabzon’un Yomra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Saadet Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı, Akademi Eğitim Kurumları Yöneticisi, Şuurlu Öğretmenler Derneği Rize Şube Başkanı Mehmet Kazdal, Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Teşkilatının önceki akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlediği anma programında anıldı. Merhum Kazdal’ın Eşi Sevgi Kazdal’ın konuşmasının damga vurduğu programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak da katıldı.

Saadet Partisi Rize İl Basın Müşaviri Ramazan Bursa’nın sunumuyla gerçekleşen programda söz alan konuşmacılar duygulu anlar yaşarken konuşmacılar duygulandığından sözlerini tamamlamakta zorluk çekti ve konuşmalarını yarıda bırakmak zorunda kaldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma programında Ramazan Bursa, Merhum Mehmet Kazdal’ın biyografisini okuyarak başladığı sunumunda Merhum Kazdal’ın birçok anısına yer verdi. Merhum “Mehmet Kazdal’ın Ardından” adlı sinevizyon gösterisinde ise vatandaşların Kazdal’ın anısına konuşmaları yer aldı.  Programda ayrıca Hatim duası yapılarak Merhum Mehmet Kazdal’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi de katılımcılara izlettirildi.

MERHUM MEHMET KAZDAL'I ANMA PROGRAMINA AİT TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

mehmet-kazdal-dualarla-anildi-rize-programi.jpg

mehmet-kazdal-mustafa-kamalak.jpg

mehmet-kazdal-rizede-dualarla-anildi.jpg

ramazan-bursa.20121216004252.jpgSaadet Partisi Rize İl Basın Müşaviri Ramazan Bursa sunumunda çeşitli anekdotlara ve anılara yer verirken Merhum Mehmet Kazdal’ın Şuurlu Öğretmenler Derneği Rize Şube Başkanı olarak Rize’ye bir kız bir de erkek öğrenci yurdu yapılması yönünde büyük çalışmaları olduğu ve bu çalışmaların akabinde kız öğrenci yurdunun yapıldığını belirterek vefatından sonra yurt yönetiminin aldığı karar sonrası yurdun yapımında ve her karışında emeği bulunan Merhum Mehmet Kazdal’ın isminin yurda verildiğini ifade ederek kız yurdunun isminin alınan karar üzerine ‘Merhum Mehmet Kazdal Kız Öğrenci Yurdu’” olarak değiştirildiğini açıklaması salondan büyük alkış aldı.

Programda ayrıca SP Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu, SP Rize İl Başkanı Hasan Uzun, SP GİK Üyesi Cemil Çolak, Merhum Mehmet Kazdal’ın Babası Kemal Kazdal, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Merhum Mehmet Kazdal’ın Eşi Sevgi Kazdal, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman ve Prof. Dr. Latif Öztek ile Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak sırasıyla söz alarak konuşma yaptılar.

mehmet-kazdalin-esi-sevgi-kazdal-ve-cocuklari-elif-ile-bilge-sare.jpg

İşte o konuşmalardan bazıları:

ibrahim-araboglu.20121216003857.jpgSaadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu : Ahzab Süresi’nin 23. Ayeti kelimesini okuyarak konuşmasına başlayan Araboğlu, “Mehmet Kardeşimiz teşkilatımızın Osmanlı beyefendisiydi. O, güzel ahlakıyla hepimize örnek olup Rize’nin yağız delikanlısı ünvanını almıştı. Kardeşimizin mübarek şahsiyetleri önünde birkez daha saygıyla eğilip kendilerini sonsuza dek rahmetle yad ediyoruz ve ardından kendisine şu sözü veriyoruz. Kardeşim bizler geride bırakmış olduğun kardeşlerin olarak teslim etmiş olduğun İslam sancağını hiçbir mazerete sığınmadan en ileri hedefe ulaştırmaya Yüce Makamın önünde söz veriyoruz. Söz veriyoruz. Söz veriyoruz. Ruhun şadolsun, mekanın Cennet olsun Mehmet Kardeşim.” dedi.

hasan-uzun.20121216003920.jpgSaadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun: Bildiğiniz gibi bir ay önce Muhterem Genel Başkan Yardımcımızı Rize’de yapmış olduğu çalışmalardan sonra Trabzon’a getirdik. Dönerken Mehmet Kardeşim ve Mustafa Kardeşimle birlikte yapmış olduğumuz kazada sırası gelen Mehmet Kardeşim hakkın rahmetine yürüdü. İnşallah bizde sıramızı bekliyoruz. Allah kendisine rahmet eylesin. Benden küçük olmasına rağmen hep kendisini çok sever, çok saygı gösterirdim. Her şeyiyle örnek bir kardeşimizdi.

cemil-colak.20121216004006.jpgSP GİK Üyesi Cemil Çolak: Biz takriben 10 yıllık ilçe ve il başkanlığı dönemimizde ortaklaşa çok güzel programlar yaptık, paneller düzenledik. Aklınıza ne geliyorsa her türlü olumlu programlar yaptık. Ama hiç aklınıza gelir miydi kendisi için program yapacağımız. Onun hakkında ne söylesek azdır. Hani bazen söylenir ya ölünün arkasından güzel konuşmak gerekir. Cümleler bence yetersiz kalır.Arkadaşlarım da belki de Onu ifade edecek cümleler de bulamamıştır. Abartmıyoruz. Mehmet hakikaten delikanlı bir kardeşimiz, arkadaşımızdı. İl ve ilçe başkanlığım dönemlerinde yıllardır kendisiyle beraber çalıştık. Bu zaman zarfında bir kez dahi olsa bana of dememiş, hiçbir zaman itiraz yapmamıştır. O davasından 2 gün ilgilenemeyince bunun üzüntüsünü duyabilen ve bunun için üzülebilen hakikaten dava adamıydı. Mevlana’nın yüce bir sözünde bahsettiği gibi “Kişinin değeri yaşarken değil öldüğü zaman daha iyi bilinir” Evet maalesef biz Onu şimdi daha iyi anladık. Zaten biliyorduk ancak eksikliğini bu kadar hissedeceğimizi tahmin etmedik. Hocasına, liderine, davasına sadık bir kardeşimizdi. Müthiş bir insandı. Gücün yanında hiçbir zaman yer almadı. Haklının yanında, doğrunun yanında yer almıştır ve o kadroda olmak için, mücadele etmek için uğraşmıştır. Mehmedimizi hiçbir zaman unutmayacağız, her zaman yanında yer alacağız, her zaman davasının, ailesinin yanında yer alacağız. Cenab-ı hak inşallah unutturmaz Onu bizlere. Cenab-ı Hak makamını bizleri ve Onu Cennette Peygamberimize komşu eyler. Hepinizden Allah razı olsun.

kemal-kazdal.jpgMerhum Mehmet Kazdal’ın Babası Kemal Kazdal: Bize bu acımızda destek verdiğinizden dolayı ailem adına, sevenler adına, oğlum adına, kendi adıma, çocuklarımın adına herkese teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Ayrıca Edirne’den Kars’a kadar arayan tüm teşkilatlara Sayın Başkanım huzurlarınızda teşekkür ediyor; hepiniz hakkınızı helal ediniz.

Anma programına Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Latif Öztek ve Mehmet Karaman, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Dursun Ali Düzenli, Cemil Çolak, Selçuk Özderya ve Mustafa Yılmaz ile SP Rize İl Müfettişi M.Akif Zerdeci, SP Rize İl Başkanı Hasan Uzun, Artvin SP İl Başkanı Gültekin Soydan, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Kazdal Ailesinin fertleri, sevenleri, dostları, yakınları, partililer, Merhum Mehmet Kazdal’ın kızları Elif ve Bilge Sare ile çok sayıda vatandaş katıldı.

mehmet-kazdal-rizede-dualarla-anildi-1.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Kazdal Bir Kez Daha Rize'yi Ağlattı... Bayan Kazdal Konuştu Salondakiler Ağladı

Mustafa Kamalak Rize'de Mehmet Kazdal'ı Anma Programında

CENAZEYE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Mehmet Kazdal'ı Binler Uğurladı CENAZE HABERİ

Mehmet Kazdal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti