Mehmet Özdilek: Buraya Kazanmaya Gelmiştik

Mehmet Özdilek: Buraya Kazanmaya Gelmiştik
Ç. Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-1 sona eren Beşiktaş maçı sonrası açıklamada bulundu. İşte Şifo Mehmet'in o açıklamaları:

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-0’dan sonra maçın berabere bitmesine üzüldüğünü belirterek, “Özellikle ilk devre rakibe alan bırakmadan oyunu çok iyi kilitledik. Çıkışlarda doğru tercihler kullanamasak da rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarı tabii ki bizim amacımız oyunu 60’a kadar taşımaktı. Tercihlerde yine çok doğru tercihler yapamadık. Yakaladığımız pozisyonları doğru kullanamadık. Son 20 dakika daha fazla baskı yedik. Duran toplar futbolda çok önemli. Rakibin kullandığı kornerde doğru yerlerde olmamıza rağmen golü yedik. Maç öncesinde de söyledim. Buraya kazanmaya gelmiştik. Eksiklerimiz var. Burada Beşiktaş’a karşı oynamak kolay değil. 5 gün sonra Antep maçı var ona hazırlanacağız. Ağrılara bağlı oyuncu değişiklerimiz oldu. Ben bu maçta 1 puan kazanmadık, 2 puan kaybettik gibi görüyorum. Son 20 dakika doğru işler yapamadığımız için, duran toptan gol yedik. Süper lig çok zor. İçeride de dışarıda da hiçbir maç kolay değil. Özellikle ilk devre lig farklı oynanıyor, ikinci devrede farklı oynanıyor. Bizim amacımız toplayabildiğimiz kadar puan toplayabilmek. Burada Beşiktaş için de, gelen rakip için maç oynamak kolay değil. Beşiktaş lige çok dinamik başladı. UEFA maçları, Şampiyonlar Ligi maçları oynadı. Lige en hazır takım bence. Milli takım araları bazı takımlara yarayabilir. Bazı takımlara ise ritim kaybettirebilir. Milli takım arası bize yaradı. Takım olarak iyi savunma yaptık fakat çıkışlarda doğru tercihleri kullanamadık” dedi.

Tribün kapatma cezası konusuna da değinen Özdilek, “Cezalara olumlu bakmak mümkün değil. Bir kişinin yaptığı bir şeyi tüm tribüne veya sahaya yıkmak doğru değil. Passolig uygulaması konusunda haftalar ilerledikçe insanlar daha anlayışlı olacaklardır. Statlar dolu olduğu zaman daha güzel” ifadelerini kullandı.