Mehmet Özdilek: Serkan Farkı Önledi

Mehmet Özdilek: Serkan Farkı Önledi
Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan Rizespor’da teknik direktör Mehmet Özdilek, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Serkan’ın performansı maçın daha farklı bitmesini engelledi” dedi.

Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-1 Fenerbahçe galibiyetiyle tamamlanan maçın ardından açıklamalarda bulundu. İşte Özdilek'İn o açıklamaları:

“TOPA HÜKMETME ANLAMINDA CİDDİ ZAAFLARIMIZ VAR”

Tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe’yi tebrik ederek, “Amacımız buradan puan almaktı. Oyuna golle de başladık. Ama ondan sonraki süreçte rakibimizin direncine karşılık veremedik. Kalecimizi Serkan maç içerisinde ciddi reaksiyonlar gösterdi. İkinci yarıya başlarken de baskıyı hissedeceğimizi biliyorduk. Tam oyuncu değişikliği yaparken Kıvanc’ın atılmasıyla rakip karşısında belli noktaya kadar direnci yukarıda tutmaya çalıştık. Fenerbahçe’ye seyircisi karşısında cevap vermekte zorlandık. Bizim topa hükmetme anlamında ciddi zaaflarımız vardı. Neticesinde ikinci golü de yedik. Maç 2-1 bitti. Serkan’ın performansı maçın daha farklı bitmesini engelledi. Oyuncular saha içerisinde mücadelesini gösterdi ama böyle maçlarda bireysel yeteneklerini de sergilemeleri gerekiyor. Hakem genel hatları ile zaman zaman doğru kararlar verse de zaman zaman basit hatalar yaptı. Kıvanc’ın gördüğü kartın aynısını Gökhan Gönül’e de vermeliydi. Kararlar eşit olmalı. Bize aynı şey, rakibe farklı olmaz. Biraz daha objektif olurlarsa futbolun gelişimi adına daha iyi olur. Hakemler herkese eşit olmalı” açıklamasını yaptı.

“BİZE İKİ SARIYLA KIRMIZI KART VERİLDİYSE, ONLARA DA VERİLMELİYDİ”

Emenike’ye ceza sahası içerisinde yapılan faulün sorulması üzerine Özdilek, “Penaltı penaltıydı. Gören hakemin kendisi zaten. Verse kimse de niye verdin demeyecek. Vermediği zaman ise rakip tarafından tepki olacaktır. Verilen penaltı evet, penaltıydı. Emenike’nin topu çektiği pozisyonda kimse kayarak müdahale yapmamalı. Biz futbolcularımıza bunu söylüyoruz. Aynısı Gökhan için de geçerli. Bize iki sarıyla kırmızı kart verildiyse, onlara da verilmeliydi” yanıtını verdi.

“DEPLASMAN PERFORMANSIMIZ GAYET BAŞARILI”

“Fenerbahçe maçına gelirken bu kadar pasif oynamayı düşünmedik” diyen Mehmet Özdilek, “Bu seneki deplasman performansımız gayet başarılı. Oradaki başarının en önemli nedenlerinden birisi ise topun gerisine gelip mesafe daraltmamızla alakalıydı” dedi.