Mehmet Türk İstanbul'a Atandı

Mehmet Türk İstanbul'a Atandı
Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İstanbul Vali Yardımcısı oldu.

Rize Vali Yardımcılarından Mehmet Türk, yayımlanan Vali yardımcısı ve kaymakam kararnamesi ile İstanbul Vali Yardımcılığına atandı.

MEHMET TÜRK KİMDİR?

mehmet-turk-rize-vali-yardimcisi.jpg

Tokat'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1990 yılında Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı.

İskilip, Viranşehir ve Kangal'da Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Yurtdışı görevi kapsamında, 1992-1993 yılları arasında İngiltere Oxford'da mesleki eğitim aldı. Yurt dışından döndükten sonra  Aydıncık, İdil ve Kığı'da kaymakamlık  yaptı. Hakkari ve Uşak Vali Yardımcılığından sonra Rize Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Okumayı ve seyahati çok seven  Mehmet TÜRK özellikle Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Astronomi'ye ileri düzeyde ilgi duymakta, çok sayıda çalışma ve araştırmaları bulunmaktadır. Seyehatleri kapsamında 81 ilimizi dolaşmış ayrıca birçok ülkeye de resmi ve özel gezilerde bulunmuştur. (İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Lüxemburg, Hollanda, KKTC, İran, Gürcistan, Kazakistan, İsrail, Filistin, Suriye, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya ve Amerika Birleşik Devletleri)

Mehmet TÜRK, Doktor Ayşe TÜRK ile evli olup iki çocuk babasıdır.