Meireles'in Cezası 15 Maçı Bulabilir

Meireles'in Cezası 15 Maçı Bulabilir
Galatasaray derbisinin 82. dakikasında ikinci sarı karttan ihraç edilen Raul Meireles’e üç ayrı eylemden dolayı ceza gelecek...

Hakem Halis Özkahya’nın kırmızı kartla oyun dışına bıraktığı Portekizli yıldız, objektiflere de takılan ve parmaklarıyla yaptığı el işaretinin yanı sıra, hakeme tükürdüğü gerekçesiyle de ağır bir ceza ile karşı karşıya kalacak.

Özkahya’nın dün öğle saatlerinde Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na ulaşan raporunda ihraç sonrası dört kez elinin baş ve işaret parmağını birleştirerek kendisine gösterdiğini, saha dışına yönelirken de yüzüne doğru tükürdüğü yazıldı. FIFA kokartlı hakem raporunda Meireles’in Portekizce bazı cümleler sarf ettiğini ancak bunların anlaşılmadığını da kaydetti.

ALT SINIR 8 MAÇ!

Disiplin talimatının “Kişilik haklarına saldırı ve tehdit” başlıklı 42. maddesinin 2. fıkrasına göre işlem görecek olan Meireles’in suçu sabit görülürse, eylem hakeme karşı olduğu için alt sınır 8 olmak üzere 12 maç ceza gelebilecek.

10-15 MAÇI BULABİLİR!

Disiplin müfettişleri Meireles’in eylemleriyle ilgili tüm görüntüleri yayıncı kuruluştan talep edecek ve iddiaları değerlendirecek. Üç ayrı eylemi nedeniyle dün savunması istenen ve PFDK’nin perşembe günü yapacağı toplantıda dosyası karara bağlanacak olan Meireles’e toplamda asgari 10, en fazla ise 15 maç hak mahrumiyeti cezası öngörülecek. Meireles’e ayrıca para cezası da verilecek.