Memiş: "Sağlık Bakanlığı Taşeron Israrından Vazgeçmelidir"

Memiş: "Sağlık Bakanlığı Taşeron Israrından Vazgeçmelidir"
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ndeki personel açığını...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ndeki personel açığını taşeron üzerinden hizmet alımıyla gidermesini eleştirerek, Bakanlığı taşeron ısrarından vazgeçmeye çağırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, sendika olarak şimdiye kadar kamuda tek tip istihdamı savunduklarını ve sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçmesine öncülük ettiklerini hatırlattı. Kamu hizmetlerinin kadrolu kamu görevlisi tarafından verilmesi gerektiğini kaydeden Metin Memiş, “Sağlık gibi hayati bir konunun bu temel ilkeden uzak görülerek taşeron üzerinden hizmet alımına gidilmesi, emek sömürüsünü teşvik etmektedir. Ayrıca aynı ambulanstaki aynı okul mezunu iki çalışandan birinin taşeron, diğerinin kadrolu olması iş barışını olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür. Bozulan iş barışı ise sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine veya hasta-çalışan arasındaki ilişkinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilecektir” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın bütün branşlar için toplamda 12 binlerdeki bir sayıda kamu görevlisi almasının kadro açığını gidermediğine dikkat çeken Memiş, personel açığının taşeron eliyle değil, kadrolu istihdam yapılarak giderilmesi gerektiğini kaydetti. "Devlet eliyle kayıt dışılığı ve emek sömürücülüğü yapılması kararından en kısa sürede vazgeçilmelidir" diyen Memiş, Sağlık Bakanlığı’na yaptığı çağrıda taşeron eliyle hizmet alımından vazgeçilmesini isteyerek, kadrolu kamu görevlisi alınarak, hem işsizliğin azaltılmasına katkı sunulacağını hem de hizmet sunumunda kalitenin yükseleceğini ifade etti. Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/C’liler kadro beklerken Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olmasını da eleştiren Metin Memiş, bu kadro beklentilerinin de karşılanmasını istedi.