Memleket Partisi Rize İl Başkanı Bayrak: "Belediyeler Temel Gıda Marketleri Açmalıdır"

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Bayrak: "Belediyeler Temel Gıda Marketleri Açmalıdır"
Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, “Vatandaşın beşli marketlerin fahiş fiyatlarından korunması için belediye bünyesinde temel gıda marketleri açılmalı” dedi.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, vatandaşların her geçen gün alım gücünün düşmekte olduğunu belirterek, “Gerek içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar gerekse bu durumu fırsata çevirerek gelen zamların üzerine birde işletme yöneticilerinin keyfi olarak zam üstüne zam eklemeleri vatandaşı çıkmaza sokmuştur ve bu durumun yapılan denetimlerle önlenemediği aşılardır" dedi.

“Belediyeler ekmek satabiliyorsa temel gıda satışı da yapabilirler” diyen İl Başkanı Bayrak, “Hepimizin bildiği üzere belediyeler ucuz ekmek satabiliyor ve kuyruklar oluşabiliyor. Vatandaşın sadece ucuz ekmeğe değil ucuz temel gıdaya da ihtiyacı var ve pekâlâ bunu belediyeler yapabilirler. Yurt genelinde uygulanabilir olan bu proje neden pilot bölge olarak Rize’den başlamasın? Bilinmektedir ki il ve ilçe belediyelerinin kendilerine ait dükkanları vardır. Yani belediye kira ödemeden, su parası ödemeden gıda satış marketleri açabilir. Böylece ödemediği kira ve su giderini artıya çevirerek satacağı gıda fiyatlarında indirime gidebilir." diye konuştu.

Bayrak, "Rize'nin nüfus yoğunluğu olan bölgelerinde açılacak beş adet temel gıda marketi mevcut marketlerin satış politikalarını alt üst edebilecek ve karlı vatandaş çıkacaktır." İfadesinde bulunarak, “Belediyeler iller bazında ürün temin edebilir ve böylece uygun fiyatlarda ürüne ulaşabilirler. Örneğin Rize Belediyesi uygun fiyatlara aldığı kuru çayı Bursa Belediyesine satıp oradan uygun fiyatlara zeytin yağı alabilir. Bu projenin hayata geçmesi için belediyeler bünyesinde bir komisyon oluşturulmalı ve proje çalışmalarına başlanmalıdır. Belediye ticaret yapar mı? demeyin bu projede amaç belediyelerin ticaret yapıp para kazanması değil serbest piyasaya ayar verip kar amacı gütmeden vatandaşa ucuz gıdayı yedirebilmektir." şeklinde konuştu.