Memleket Partisi Salarha Beldesinin İlçe Olması İçin Kanun Teklifi Sunacak

Memleket Partisi Salarha Beldesinin İlçe Olması İçin Kanun Teklifi Sunacak
Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, Salarha Beldesinin ilçe olması için kanun teklifinde bulunacaklarını söyledi.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, Salarha Vadisinin ilçe statüsüne kavuşturulması için hazırlayacakları kanun teklifini partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi aracılığıyla TBMM’ye sunacaklarını kaydetti.

İl Başkanı Bayrak yaptığı açıklamada, Salarha vadisinin dağlık Rize coğrafyasının tersine düz alanlara sahip olması nedeniyle farklı ve önemli bir yerleşim yeri olduğunu kaydederek, “Başta çay olmak üzere birçok sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılan Salarha vadisinde ayrıca hastalıklara iyi geldiği bilinen kestane balı üretimi ve büyük baş hayvancılık yapılmaktadır. Vadide bulunan meşhur Andon Ilıca Suyu turizme oldukça katkı sağlamaktadır. Toplamda 47 mahalle ve köyden oluşan ve 35 bin nüfusa yaklaşık 26 bin seçmen sayısına sahip olan Salarha Vadisi birçok ilçeden büyüktür. Salarha Vadisinde yaşayan hemşehrilerimin içi rahat olsun. Salarha vadisinin ilçe olabilmesi için önümüzdeki günlerde kanun teklifini hazırlayıp TBMM sunulmak üzere partimizin Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Beye göndereceğim. Hayırlı olsun” dedi.