Memur Sen Rize Şube Başkanı Usta: "Özgür İrademizle Var Olacağız"

Memur Sen Rize Şube Başkanı Usta: "Özgür İrademizle Var Olacağız"
Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, yayımlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında  "Hür doğup hür yaşamaya hayatı pahasına ant içmiş milletimiz, emperyalizmin en zalim, en zorba işgal ve saldırılarını, tek bayrak altında tek bir ülkü ve ilke için birleşerek püskürtmüş, eşsiz tarihî şahlanışını 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’le taçlandırmıştır." dedi.

Usta, mesajında, milletimizin 95 yıl önce, yaşlısı, genci, çocuğu, kadını ile yediden yetmişe, bütün dünyaya, istiklal ve istikbaline darbe vurulamayacağının dersini verdiğini belirterek, zor şartlarda emperyalist devletlere karşı verilen İstiklal Harbi’nin neticesi olan Cumhuriyet'in millî irade kararlılığının en somut zaferi olduğunu belirtti.

"Devlet de millet de asli kimlik ve karakterini bağımsızlıktan, özgür iradeye bağlılıktan alır, almaktadır" ifadelerini kullanan Usta, mesajında ayrıca şunları kaydetti: "Özgür olmayan irade yok hükmündedir. İradesi olmayan özgürlük ise koca bir yalandır. Cumhuriyet, kayıtsız şartsız cumhurun, yani milletin egemen olması sebebiyle önemli ve anlamlıdır. Bu yüzden, Milli iradenin kazanımlarını, artan iman, heyecan ve yorulmak bilmez gayretle bugünden yarınlara taşımak, içeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya karşı canımız pahasına korumak kadar önemlidir. Özgürlük ve iradenin mahiyetine de etki eden dünyanın yeni gerçekliği, var olma biçimi ve başarma yollarını değiştiren bir mücadele dönemini başlatmıştır. O nedenle, bugün, en öldürücü silahları kullanarak maddi manevi varlığımızı işgal ve talan etmek isteyen küresel emperyalizme karşı dünkünden daha donanımlı, daha kararlı olmaya mecburuz.

Bugün umudu çoğaltıp canlı tutan bilinçle asla ihmal edilemeyecek öncelikli alanlarımız eğitim, bilim ve teknoloji olmalıdır. Millet olarak yarınki dünyaya, medeniyet değerlerimizi insanlığın ortak değerleri ve küresel imkânlarla bütünleştirerek hazırlanmalıyız. Medeniyet değerlerimizle kaynaşmış istiklal yolumuz, tarihsel dayanaklara yaslanan bugünün, yarınlara hamle yapmasıyla ilerlemelidir. Çağın icapları değişse de varlığımıza kimlik kazandıran öz, değişmez değer olarak hep aynı kalacaktır. Millî irademizle özgür, özgür irademizle var olacağız. Yeni küresel zulüm ve meydan okumalara karşı ancak bilinçli, bütünlüklü bir duruşa sahip insanlarla cevap verebiliriz. Bu bağlamda bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlar, büyük Türkiye olarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyüşün devam edeceğine inanıyoruz."