Memur-sen'den Destek Çağrısı

Memur-sen'den Destek Çağrısı
Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta yaptığı açıklamada yaraların sarılması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta Memur-Sen Rize Şubesinde yaptığı basın açıklamasında ; "Geçtiğimiz Pazar günü Van ve Erciş ilçesinde hepimizi üzen, 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem, oradaki vatandaşlarımızla birlikte millet olarak hepimizi yaraladı. Oradaki vatandaşlarımızın acısını, çığlığını hepimiz yüreğimizde hissettik. Her türlü felaketin üstesinden gelmeyi, birlik ve beraberliğimiz sayesinde başaran milletimiz, Van’daki kardeşlerimizin yarasını sarmada, acısını dindirmede kendinden beklenen kadir şinaslığı yine gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından ve birçok ülkeden yardım eli Van ve Erciş’e uzandı. Hep dile getirdiğimiz ‘değerler sendikacılığı’ ilkesinin gereği olarak, Konfederasyon Genel Merkezimiz, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya,Başkanlığında oluşan heyeti, incelemelerde bulunmak ve yapılabileceklerimizi yerinde tespit etmek için deprem bölgesine gönderdi" dedi.

Resul Usta şöyle devam etti; "Memur-Sen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu da, Birliğe Çağrı Platformu’nu oluşturan, birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile Çarşamba günü deprem bölgesindeydi. STK Başkanları, depremden en çok etkilenen Erciş ve Van’da incelemelerde bulundular.  Memur-Sen Heyetinin tespitleri sonucu oluşturulan rapora göre; Deprem, sadece binaları yıkmakla kalmamış, insanlarımızın ve kamu çalışanlarımızın da psikolojilerini olumsuz yönde etkilemiştir. Bunun aşılması için, uzman psikologlar tarafından psikolojik desteğin verilmesinin şart olduğu, depremden olumsuz etkilenen öğretmenlere ve diğer kamu çalışanlarına istedikleri yere tayin hakkı verilmesinin gerekliliği belirtilmiştir.


Yine rapora göre; yıkılanlar kadar, oturulamayacak derecede hasarlı evlerin mevcut olduğu, evi yıkılan, hasar görenlerin yanı sıra depremin korkusunu üzerinden atamamış vatandaşlarımızın da bu korku nedeniyle evlerine giremedikleri gözlenmiştir. Bu durum da, ilk günden itibaren çadır sorununu gündeme getirmiştir. Kış mevsiminin geldiğini göz önüne alırsak, barınma sorununun çadırlarla çözülemeyeceği de ortadadır. Kalıcı konutlar yapılana kadar, acilen prefabrik ev ve konteynırlara ihtiyaç duyulmaktadır. 

Şimdiye kadar dünya mazlumlarının yanında olmayı ilke edinen ve bunun örneğini her zaman gösteren Memur-Sen, bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Depremin oluşturduğu acıları dindirmek, yaraları sarmak için Konfederasyon olarak yardım kampanyası düzenliyoruz. Bu kampanya, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel merkezlerinden toplanan 415 Bin TL. ile başlatılmıştır. Memur-Sen ailesinin tüm mensuplarını, bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz."

Daha önce, terör devletinin ablukasındaki Filistin, tarihinin en büyük sel felaketine maruz kalan dost ve kardeş ülke Pakistan ile yüzyılın kuraklığını yaşayan Afrika ülkeleri için yardım kampanyaları düzenlediklerini dile getiren Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta; "Öncü rolümüzü üstlendik. Şimdi de, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Yıkılan binanın yerine yenisi yapılabilir, ancak gideni geri getiremeyiz. Gönüllerdeki sızıyı dindiremeyiz. Elindeki resimle evladını arayan annenin evladını geri veremeyiz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ felsefesinin gereği olarak o bölgede öğretmen olarak görev yaparken, hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizi yeniden öğrencilerimize geri veremeyiz. Bizim yapabileceğimiz, bir nebze de olsa, oradaki vatandaşlarımızın bundan sonraki hayatlarını sürdürmeleri için gerekli imkânları sunabilmektir. Kampanyamızın amacı da budur. Bu tür felaketler, acı olaylar millet olarak ne kadar büyük, ne kadar güçlü, ne kadar bir ve beraber olduğumuzun ortaya çıktığı zaman dilimleridir. Ancak, acıdan, gözyaşından, felaketten kendisine pay çıkarmak isteyen güçlerin varlığı da ortadadır. Sevindirici olan ise, Van ve Erciş halkının, bazı provokatörlere bu imkânı vermemesidir. Yaşanan bir kaç münferit olayı ülke gündemine taşıyarak birlik ve beraberliğimizi bozmak, aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat tanımamalıyız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" Dedi.