Memurlar Rize'de Meydana İndi!

Memurlar Rize'de Meydana İndi!
Kamu Sen, Eğitim Bir Sen ve KESK'e bağlı memurlar, hükümetin 2012 yılı için sunduğu “Yüzde 3,5+3,5”luk zam teklifini protesto etmek için Rize'de de meydanlara indi.

KESK, Kamu Sen ve Memur-Sen’e bağlı kamu çalışanları Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda ortak bir eylem düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'na ilk gelen Türk Kamu-Sen üyeleri oldu. Ardından Memur-Sen ve son olarak KESK üyeleri meydana geldi. Gösteriye CHP, MHP, SP ve Rize’de geçtiğimiz aylarda kurulan Yeni Nesil Eğitim Sendikası üyeleri de destek verdi. Sendika üyeleri gösteriye ellerinde sendikalarına ait bayraklar ve hazırladıkları pankartlar ile geldiler. Basın açıklaması önceki farkı sendikalara mensup üyeler kol kola girerek birlikte horonlar oynadı.

memur-eylemi-rize-8.jpg

memur-eylemi-rize-6.jpg

Kamu-Sen Rize Temsilcisi Celal Akarsu, burada yaptığı açıklamada, yıllardır diyalog ve hoşgörüden yana tavır takındıklarını belirterek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset hakkı için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye'de ekonominin 2011-2012 yılı arasında yüzde 6.8 büyüdüğünü ifade eden Akarsu, ''Kamu görevlilerine büyümeden pay verilmemiş, büyümeye katkımız olmadığı söylenmiştir. Bütçe de, milli gelir de milletin ortak kaynağıdır. Son 10 yılda toplamda yüzde 68 büyüyen ülkede çalışanların pastadan aldığı pay azalmıştır'' dedi.

Akarsu, “Bugün memurlarımız üzerlerine asılan her türlü asılsız yaftayı parçaladı. ‘memur ne iş yapıyor ki, yan gelip yatıyor’ diyenler, memurların ne iş yaptığını göndü. Bugün meydanlarda tüm haksızlıklara karşı meydan okuyan ve tüm riyakarlıkların günahlarını yüzüne çarpan bir Türkiye Kamu-Sen var” dedi.

Türkiye'de kaynakların adil bir şekilde dağılması için eylem yaptıklarını vurgulayan Akarsu, ''Sadece memurların değil, dul ve yetimlerin de hakları için alanlardayız. Adil bir gelir dağılımı sağlanması, kapsamlı sosyal güvenlik sistemi, ülkenin kaynaklarının işsizliğe çare yatırım kaynaklarına harcanması, memurun derdine çare olması ve daha güzel yarınlar için iş bıraktık'' diye konuştu.

Öte yandan Rize’nin tüm ilçelerinde kamu çalışanları iş bırakma eylemine destek verirken Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde de geniş katılımlı gösterilen düzenlendi.

memur-eylemi-rize-7.jpg

memur-eylemi-rize-5.jpg

memur-eylemi-rize-1.jpg

memur-eylemi-rize-2.jpg

memur-eylemi-rize-3.jpg