Merhum Zavendikli Hocaefendinin kadim dostu Erzurumlu alimlerden Eşref Hoca Hakk’a yürüdü

Merhum Zavendikli Hocaefendinin kadim dostu Erzurumlu alimlerden Eşref Hoca Hakk’a yürüdü
Rize’nin manevi dinamiklerinden ve din alimlerinden Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendinin kadim dostu Erzurum'un manevi mimarlarından Hacı Eşref Efendi Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Ömrünü ilme ve irşada vakf etmiş, ilmi ve tasavvufi yönüyle öne çıkan Erzurumlu Mehmet Eşref Ağgül Hocaefendi Erzurum'da vefat etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un kayınpederi de olan Ağgül Hocaefendinin cenazesi, 20 Haziran Salı (yarın) öğle namazını müteakip Erzurum Merkez Narmanlı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Köprüköy İlçesine bağlı Duatepe köyünde defnedilecek.

MEHMET EŞREF AĞGÜL HOCA KİMDİR?

Eşref Ağgül Hoca, 1933 yılında Erzurum Köprüköy ilçesi Doğutepe köyünde dünyaya geldi. 1950 yılında ilim tahsiline başladı. İlmi icazetini Şeyh Muhammed Topal Hazretlerinden aldı. 1977 yılında tedrisat ve irşad hizmetine başladı. Tasavvufta Şeyh Abdurrahman Taği Hazretlerinin torunu Şeyh Taha Hazretlerinin Halifesi Horasan Müftüsü Taşkesenli Şeyh Muhammed Sıddık Efendiden icazet alan Ağgül hoca Uzun yıllarda talebe okutmuş ve ilimle meşgul olmuştu.

aggul-hocaefendi-erzurumda-vefat-etti.jpg

esref-aggul-hocaefendi-erzurumda-vefat-etti.jpg

esref-aggul-hocaefendi-erzurumda-vefat-etti-001.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum