Merkel: Hedefimize Ulaştık

Merkel: Hedefimize Ulaştık
Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, partisinin seçimden zaferle çıktığının kesinleşmesinin ardından seçmenlere...

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, partisinin seçimden zaferle çıktığının kesinleşmesinin ardından seçmenlere seslendi. Merkel, "Biz en büyük gücüz, hükümeti kurma görevi bize verildi ve bir karşı hükümet kurulamaz" dedi.

Merkel, yüzde 33'ten daha iyi sonuçlar almayı umduklarını ancak sağ-popülist AfD'nin meclise girmesi sonrası kendilerine büyük bir görev düştüğünü belirtti. Hristiyan Birlik partileri (CCU/CSU) bu 1940 yılından bu yana seçimlerde tarihinin en kötü ikinci sonucunu elde etti.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oy oranı yüzde 20,2 oldu, parti tarihinin en kötü sonucunu aldı. Ağır oy kaybına uğrayan Sosyal Demokratlar koalisyondan çekiliyor.

Seçimlerde ağır oy kaybına uğrayan Sosyal Demokrat Parti'nin genel başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı açıklamada yenilgiyi kabul etti. Schulz, "Alman sosyal demokrasi tarihi açısından ağır ve acı bir gün olduğunu" söyledi.

(Mehmet Koca/İHA)

Kaynak:IHA