Merkez En İyi Çaycısını Seçiyor

Merkez En İyi Çaycısını Seçiyor
Rize Belediyesi Yaz Sporları etkinlikleri içerisinde yer alan ve kazananın 1 Ton kuru çay sahibi olacağı “En İyi Çay Demleme Yarışması”nın Rize Merkez ilçe ilk elemeleri yapıldı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Yaz Sporları Şenlikleri programı içerisinde yer alan ve birincisinin 1 Ton Kuru Çay kazanacağı “En İyi Çay Demleme Yarışması”nın Rize Merkez ilçe ön elemelerinin ilki önceki gün gerçekleşti. Merkez ilçenin Perşembe ve Cuma günü yapılacak diğer ön elemelerinin ardından final yarışmasına katılacak 3 yarışmacı belli olacak.

Rize Belediyesi ve Rize Ticaret Borsası’nın çayın tanıtımı açısından gerçekleştirilen “En İyi Çay Demleme Yarışması” için öncelikle tüm ilçelerde ön eleme yarışmaları düzenleniyor. 11 ilçenin birincileri ile Rize Merkez ilçeden ön elemeleri kazanacak 3 yarışmacı finalde 1 ton kuru çayı kazanabilmek için yarışacak.

Rize Merkez ilçenin ön elemelerinin ilki, Rize Sahil Parkında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlisi İrfan Yaşar’ın jüri başkanlığında, 3 çay tadımcısı, Rize Belediyesi ile vatandaşları temsilen 1 jüri üyesinin yer aldığı 6 kişilik komite karşısında gerçekleşti.

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-4.jpg

Merkez ilçenin ilk ön elemelerine 10 yarışmacı katıldı. 2. ve 3. ön elemeler ise Perşembe ve Cuma günleri Rize Sahil Parkında yapılacak.

Yarışmada puanlamanın yüzde 70’lik bölümünü çayın görünümü ve tadı, yüzde 30’luk bölümünü ise yarışmacıların çayın demlenmesi sırasındaki servis öncesi hazırlık ve çay sunumlarının oluşturduğu öğrenildi.

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-1.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-2.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-3.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-5.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-6.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-7.jpg

en-iyi-cay-demleme-yarismasi-8.jpg