Mersin Pomem’de Mezuniyet Heyecanı

Mersin Pomem’de Mezuniyet Heyecanı
Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM), 13. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezun olan 486 polis adayı yeminlerini ederek, diplomalarını aldı.

- Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM), 13. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezun olan 486 polis adayı yeminlerini ederek, diplomalarını aldı.

Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet ve yemin törenine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mustafa Tutar, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Mersin POMEM Müdürü Nesih Özmen, il yöneticileri, mezun olan polis adayları ve aileleri katıldı.

Polis Eğitim Merkezi Müdürü Nesih Özmen ile Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mustafa Tutar'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Güzeloğlu, bugün mezun olarak Emniyet Teşkilatına katılan 486 polis memuru adayının heyecanını paylaştığını ifade ederek, "Böyle başarılı evlatlar yetiştirdikleri için aileleri tebrik ediyorum. Başta devletin temel değerleri, milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği ve cumhuriyetimizin gelişerek, güçlenerek geleceğe taşınmasında büyük gayretlerde ve hizmetlerde bulunacaklarına inanıyoruz. Devletiyle ve milletiyle bir bütün olarak, 2023 yılında bölgesinde ve dünyada küresel ölçekte iddiasını pekiştiren, her alanda gelişmiş ve güçlü bir ülke idealine doğru yol alıyoruz. Türk Emniyet Teşkilatının bugün mezun olarak polislik mesleğine adım atan genç polislerle güçleneceğine, ülkemizin geleceğine güven katacağına, başta devletimizin temel değerleri, milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği ve cumhuriyetimizin gelişerek güçlenerek geleceğe taşınmasında büyük gayretler ve hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Artık Türk Emniyet Teşkilatı'nın dünyada önemli kurum haline geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Yasalara bağlı, insan haklarına saygılı, milletinin değerleriyle bütünleşmiş ve özümsemiş, devletin en temel ödevi ve sorumluluğu olan güvenlik hizmetlerini gerçekleştiren, can ve mal emniyetinin teminini ve tesisini sağlayan Türk Emniyet Teşkilatı, elde ettiği başarılarıyla ülkemizin gurur kaynağı olmuş, üst düzeyde teknolojiyi kullanımı, yüksek ve nitelikli eğitim alan personeli ve dünya çapında sınır aşan suçlarla mücadele başta olmak üzere her düzeyde başarılarıyla öne çıkan bir kurum haline gelmiştir. Milletimizin güveni devam ettikçe, devletimiz her kurum ve kuruluşlarıyla daha güçlü bir şekilde yoluna emin adımlarla devam edecektir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletin bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Orhan Bozkurt, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Ardından okulunu dereceyle bitiren polis adaylarına protokol üyeleri tarafından ödülleri ve diplomaları verildi. Ödül töreninin ardından ise 486 polis adayı yemin ederek, keplerini attı.