Mersin’de Düğünden Çıkan Gelin Ve Damat Demokrasi Nöbetine Geldi

Mersin’de Düğünden Çıkan Gelin Ve Damat Demokrasi Nöbetine Geldi
15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan Mersinliler, bugünde Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan Mersinliler, bugünde Cumhuriyet Meydanını doldurdu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı demokrasi nöbetine, düğünden çıkıp gelen bir çiftte destek verdi. Gelin ve damatlığıyla meydana gelen çift, birliktelik mesajı verdi. Diyarbakır'da polis olan damat Muhammet Güçlü, "Sayısız şehitler verdik, vermeye de hazırız. Hainlere bu vatanı teslim etmeyeceğiz" dedi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" sözü üzerine 8 gündür meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, bugün de meydanları doldurdu. Mersin'de de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Mersinlilere, bugün Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları da destek verdi. Meydanı tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, açtıkları afişlerle, attıkları sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdiler. Bugün ayrıca polis ve öğretmen olan bir çift, düğünden çıktıktan sonra demokrasi nöbeti için Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Gelinlik ve damatlıkla meydana gelen çift, birliktelik mesajı verdi.

"Hainlere bu vatanı teslim etmeyeceğiz"

Burada konuşan damat Muhammet Güçlü, "Ben Diyarbakır'da polisim, eşimde öğretmen. Sayısız şehitler verdik, vermeye de hazırız. Hainlere bu vatanı teslim etmeyeceğiz. Allah'ın izni ile hem iyi hem de kötü günümüzde hep birlikte olacağız. Milletimizin geleceği ve selameti için iyi günde, kötü günde bu milletle birlikte olmaktan şeref duyarız. Biz düğünü yaparken, oradan çıkıp buraya geleceğimizi planlamıştık. Dünde şehitlerimiz için baba evinde mevlit düzenledik. Bugün de mitinge geldik. İnşallah yarında buradayız" şeklinde konuştu.

Öğretmen eş Beyce Güçlü ise "En mutlu günümüzde milletimizin, devletimizin yanında olmak istedik. Yani en mutlu günümüz diye köşemize çekilip oturmak bize yakışmaz. Bizim yerimiz burası, o yüzden buradayız" diye konuştu.

Mersin’de Düğünden Çıkan Gelin Ve Damat Demokrasi Nöbetine Geldi

Mersin’de Düğünden Çıkan Gelin Ve Damat Demokrasi Nöbetine Geldi

Kaynak:IHA