Mertoğlu: Çay üreticilerinin dertlerinin çözümü yolunda var gücümüzle çalışıyoruz

Mertoğlu: Çay üreticilerinin dertlerinin çözümü yolunda var gücümüzle çalışıyoruz
AK Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, çay üreticilerinin var olan sorunlarının çözümü noktasında var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, tarım üretimiyle ilgilenen tüm çiftçilerinin bazı sorunları olduğu gibi çay üreticilerinin de sorunları bulunduğunu ve AK Parti iktidarlarının bu sorunlara çözüm odaklı yaklaştığını belirterek, “Bu sorunların çözümü yolunda var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Rize Milletvekili Av. Mertoğlu, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak ilçede 27. Kez düzenlenen Çamlıhemşin Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali kapsamındaki Ayder Yaylası'ndaki boğa güreşlerine katılan Ak Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, “Doğayı ve gelenekleri korumak, hem çevresel değerlere saygı duymak hem de kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak açısından önemli.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Mertoğlu, buradaki değerlendirmelerinde “Doğa ve geleneklere yönelik bilinçli hareket etmek ve koruma faaliyetlerine katılım sağlamak hepimizin görevidir. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz, çocuklarımız, torunlarımız da bu kültürel mirasımıza sahip çıkacak ve kendilerinden sonraki nesillere aktaracaktır. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Mertoğlu daha sonra ÇAYKUR Çamlıhemşin Organik Çay Fabrikasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı; fabrikada incelemelerde bulundu. Mertoğlu ayrıca fabrika çalışanlarıyla da sohbet etti.

“Geçmiş iktidarlar döneminde olduğu gibi sorunları halı altına süpürmüyoruz"

Mertoğlu Çay Fabrikasında yaptığı açıklamada çay denilince akla en başta Rize’nin geldiğini belirterek tüm tarım üretimi yapanların olduğu gibi çay üreticisinin de dertleri olduğunu, AK Parti iktidarları döneminde bu sorunlara her zaman çözüm odaklı yaklaşıldığını ve geçmiş iktidarlar dönemindeki gibi sorunların halı altına süpürülmediği bilgisini verdi. Mertoğlu “Bu sorunların çözümü yolunda var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Turizmi de teşvik ederek gelir kaynaklarını çeşitlendiriyoruz.”

İktidarları döneminde Rize’de sadece çay üretiminin değil, turizmin de desteklenerek, bölge halkının gelir kaynaklarını arttırıldığını belirten Mertoğlu, hem üretici hem de tüketici odaklı kaybedeni olmayan bir sistemi benimsediklerini vurguladı.

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-1.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-2.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-3.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-4.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-5.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-6.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-7.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-8.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-9.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-10.jpg

ak-parti-rize-milletvekili-av-harun-mertoglu-rizenin-camlihemsin-ilcesinde-temaslarda-bulundu-11.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum