"Mesele Oylar Değil, Zarflar Açıldıktan Sonra Yapılan Yanlışlıklar”

"Mesele Oylar Değil, Zarflar Açıldıktan Sonra Yapılan Yanlışlıklar”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçime yönelik açıklamalarda bulundu. Soylu, "Mesele zarfların içerisindeki oylar değil, buna bir itirazımız yok. Biz...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçime yönelik açıklamalarda bulundu. Soylu, "Mesele zarfların içerisindeki oylar değil, buna bir itirazımız yok. Biz zaten zarfların içerisindeki oyları saydırabilseydik, bugün Türkiye 23 Haziran'ı konuşmazdı. Mesele oradaki oylar değil, mesele zarflar açıldıktan sonra yapılan yanlışlıklar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer'de Vilayetler Evi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Soylu, "Türkiye genelindeki 21 bin bekçiden 4 bini aşkını İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'a bin 200 bekçi daha vereceğiz. Müracaatlarını yaptılar, elemeleri yapılıyor. Zannediyorum 6-7 ay içerisinde bu bin 200 bekçi de başlar. İstanbul'da gerek evden hırsızlık gerek otodan hırsızlık olsun gerekse diğer asayiş, kapkaç olayları olsun ciddi bir düşme söz konusu. Geçen yıl 78-79'du günde evden hırsızlık miktarı, şu anda 41-42-43 civarında gidiyor" dedi.

"REİNA SALDIRISINDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA BÜYÜK BİR TERÖR OLMADI"

Bakan Süleyman Soylu, "Reina saldırısından itibaren İstanbul'da büyük bir terör olmadı. Bu mücadele, sınırlarımızdan başlayan, büyük şehirlerimizdeki yol kontrolleriyle devam eden bir mücadele. Riskin ortadan tamamen kalktığı anlamına gelmez. Terör örgütleri fırsat, boşluk, zafiyet kollar. Bu zafiyeti, bu fırsatı onlara vermemek için de çok ciddi gayret ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"MESELE ZARFLAR AÇILDIKTAN SONRA YAPILAN YANLIŞLIKLAR"

Bakan Soylu, "Seçim hukukunu bilmek ayrı bir gayret ister. Yine benim iddiamdır. Türkiye'de seçim hukukunu tam anlamıyla bilen insan sayısı 25-30 kişidir. Çünkü seçim hukuku özel bir hukuktur, hem yetkinlik ister hem de tekniktir. İstanbul'da sandıkların yüzde 10'unu açıldı ve fark 29 binden 13 bine indi. Seçimlerde ufak tefek eksiklikler, kaydırmalar, bilerek veya bilmeyerek yapılan ihmaller, bunlar söz konusu olur. Bu bir olur, 5 olur. Bunun 100'e yakın sandıkta bizim tesis edebildiğimiz. Binali Ağabey'in böyle birçok oyu bir taraftan bir tarafa nakledildi. Bu doğru bir iş değil. Bu hatalar da simetriktir. Hata buraya bir olursa, buraya da bir olur. İstatistiki olarak da böyledir. Geçersiz oyları sayıyorsunuz veya diğer oyları bazı yerlerde sayıyorsunuz. Buradan da 2 tarafa çıkacak birbirine müsavidir. Artı,eksi 2 olabilir, 3 olabilir, fazla olmaz. 29 binden 13'ne gelmesi esas itibarıyla hele yüzde 10'u sayıldığı zaman "Buna itiraz etmeyin" diyorlar. Niye itiraz etmeyelim? Biz kendi hakkımızı savunamazsak, milletin hakkını nasıl savunacağız. Millet nasıl buna itimat eder? İlk kez iptal edilmiyor ki. Bu büyük bir demokrasi meselesi" şeklinde konuştu.

"MESELE ORADAKİ OYLAR DEĞİL, ZARFLAR AÇILDIKTAN SONRA YAPILAN YANLIŞLIKLAR"

Bakan Süleyman Soylu, "Diyorlar ki, "4 oy pusulası var. Bunun bir tanesi niye iptal ediliyor da 3'ü iptal edilmiyor?" Basit, mesele zarfların içerisindeki oylar değil, buna bir itirazımız yok. Biz zaten zarfların içerisindeki oyları saydırabilseydik, bugün Türkiye 23 Haziran'ı konuşmazdı. Saydıramadık, bu itirazımızı reddettiler. Mesele oradaki oylar değil. Mesele zarflar açıldıktan sonra yapılan yanlışlıklar" diye konuştu.

(Doğan Can Cesur - Yunus Emre Şeker/İHA)

Kaynak:IHA