Messi Pele'nin Rekorunu da Kırdı

Messi Pele'nin Rekorunu da Kırdı
Barcelona'nın, Mallorca'yı 4-2 yendiği maçta iki gole imza atan Messi, 2012 yılında 76 gole ulaşarak Pele’nin rekorunu kırmış oldu.

La Liga'nın 11. haftasında lider Barcelona, Mallorca deplasmanına çıktı. Lider Barcelona favori çıktığı karşılaşmada maçın ilk dakikalarında Mallorca kalesinde etkisini hissettirdi.

Karşılaşmanın 28. dakikasında ceza sahası on sekiz yayı önünde Cesc Fabregas'ı düşüren Jose Luis Marti maçın hakemi tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, kalecinin sağ tarafına güzel bir vuruş yaparak takımını deplasmanda 1-0 öne taşıdı.

44. dakikada Lionel Messi ceza sahası dışında sürüklediği atakta onsekiz yayı üzerinden şansını denedi ve cılız denilebilecek şutta kaleci Dudu Aouate'nin büyük hatası ile top ağlara gitti. Arjantinli yıldız böylece ligdeki 14. golüne imza atmış oldu.
 
Barcelona devrenin sonunda bir gol daha bularak aradaki farkı 3'e çıkardı ve iyice rahatladı. İlk yarının dakikasında sol kanatta topla buluşan Cristian Tello sağ ayağının dışıyla topu ceza sahası içine kadar taşıdı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gitti. Katalan ekibi böylece devreyi Mallorca karşısında 3-0 önde kapadı.

İkinci devrenin başında da oyun kontrolünü elinde tutan Barcelona'da 55. dakikada bir anlık hata Mallorca'ya golü getirdi. Sağ kanatta topla buluşan Victor Casadesus, sol kanattan ceza sahası içine sokulan Michael Pereira'yı iyi gördü ve Pereira'da Barca defansının boşluğunu iyi değerlendirerek takımına eşitliği getirdi.

Golden sadece 3 dakika sonra Barcelona'da Sergio Busquets ceza sahası içinde elle oynayınca maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken İspanyol oyuncuyu sarı kart ile cezalandırdı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Victor Casadesus topu ağlara gönderdi ve aradaki farkı 1'e indirdi. 3-2.
 
Barcelona, 3-2'den sonra bir sürpriz yaşamama adına vitesi yükseltti ve zor anlarda sahneye çıkan Lionel Messi takımını rahatlatan gole imzasını attı. Sağ kanattan gelen ortayı Alexis Sanchez göğsüyle Messi'nin önüne indirdi ve Arjantinli yıldız güzel bir vuruşla skoru 4-2'ye getirdi. Messi bu golle 2012 yılında 76 gole ulaşarak Pele’nin "bir yılda en çok gol atma" rekorunu kırmış oldu.