Messi tek başına Alman Panzer'ini dümdüz etti

Messi tek başına Alman Panzer'ini dümdüz etti
Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde son şampiyon Barcelona kendi sahasında Alman temsilcisi Bayer Leverkusen 7-1'lik hezimete uğrattı. Arjantinli Messi gollerin 5'ine imzayı attı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş mücadelesinde Katalan devi Barcelona ile Alman temsilcisi Bayer Leverkusen kozların Nou Camp'ta paylaştılar. Bay Arena'da oynanan ilk mücadeleyi 3-1'lik skorla kazanan Barcelona, ikinci maçta da rakibini 7-1'lık skorla hezimete uğratarak çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Maçın başından sonuna kadar rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Katalan ekibi, süper yıldızı Lionel Messi'nin ayağından bulduğu gollerle rakibini devirmeyi başardı. Arjantinli yıldız karşılaşmanın 25, 43, 49, 58 ve 84. dakikalarda dakikalarında tam 5 gol bularak bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 12'ye çıkarmayı başardı. Katalan ekibinin diğer iki golü ise genç oyuncusu Cristian Tello'dan geldi.

Alman ekibinin teselli golü ise 90+1'de Karim Bellarabi'nin ayağından geldi.

Barcelona bu sonuçla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırırken; Bayer Leverkusen turnuvaya veda etti.

SAKATLIKLAR KADROYU BOZDU

Barcelona'da Puyol, Abidal ve Alexis Sanchez'in sakatlıkları teknik direktör Guardiola'nın planlarını bozdu. Genç teknik adam her zamanki gibi kaleyi Victor Valdes'e teslim ederken; savunmanın sağında Dani Alves'i stoperde ise Pique'yi kullandı. Barcelona savunmasının belkemiği Puyol'un yokluğunda ise Arjantinli Mascherano, pique'nin partnerliğini yaparken; sol bekte Adriano forma şansı buldu. Savunmanın önünde Sergio Busquets'i kullanan Guardiola, orta saha kurgusunu Xavi, İniesta ve Fabregas üçlüsüyle tamamladı. Katalan ekibinin gole en yakın ayakları ise Messi ve Pedro oldu.

MESSİ ŞOV ERKEN BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk dakikasında itibaren oyundaki üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Barcelona, Leverkusen'e adeta top göstermedi. Barcelona yarı sahasına cılız akınlarla gidebilen Alman temsilcisinin orta sahada yaptığı top kayıpları kontrolün tamamen Katalan ekibine geçmesini sağladı. Ev sahibi ekip aradığı golü ise 25. dakikada Lionel Messi'nin ayağından buldu. Savunmanın arkasına sarkan Arjantinli yıldız, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda harika bir aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 43. dakikada klasik gollerinden birine daha imza atan Lionel Messi, Barcelona'nın ilk yarıyı iki farklı üstün kapatmasını sağladı.

İlk yarıda şiddetli bir şekilde esen Messi fırtınası, ikinci yarıda da Nou Camp'ı sallamaya devam etti. Karşısında oynayan milli futbolcumuz Ömer Toprak'ı çaresiz bırakan Arjantinli futbolcu, karşılaşmanın 49. dakikasında ilk goldeki aşırtma golünün bir kopyasını daha Leverkusen filelerine göndererek hat-trick yapmayı başardı. Bu golden sonra iyice rahatlayan Joseph Guardiola olası bir sakatlıktan kurtulmak için yıldız futbolcuları Xavi ve İniesta'yı oyundan alarak Tello ve Keita'yı oyuna sürdü. Katalan ekibinin genç oyuncusu Tello, oyuna girdikten iki dakika sonra kalitesini gösterdi ve takımının 4. golüne imzasını attı.

EREN DERDİYOK FIRSATI DEĞERLENDİRMEDİ

Karşılaşmada Leverkusen'in yakaladığı tek önemli fırsat ise mücadelenin 53. dakikasında Eren Derdiyok'tan geldi. Savunmanın arkasına atılan bir topa hareketlenen Eren, ceza sahasına sol çaprazdan giriş yaparken; dar açıdan yaptığı vuruş kaleci Victor Valdes'i geçti fakat kale çizgisine parelel bir şekilde sahayı terketti. Leverkusen için teselli golü olan gol ise Karim Bellarabi'nin ayağından 90+1. dakikada geldi.