Mesut Yılmaz İçin Memleketi Rize'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mesut Yılmaz İçin Memleketi Rize'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz için memleketi Rize'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski Başbakanlardan ve Anavatan Partisi (ANAP) Eski Genel Başkanı  Mesut Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı ve Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'na, oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanına defnedildi.

Mesut Yılmaz için memleketi Rize'de Şeyh Camisi önünde düzenlenen gıyabi cenaze törenine, Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, siyasi partilerin il başkanları, Anavatan Partisinden üç dönem milletvekilliği yapan Ahmet Kabil ile belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesi Cumhuriyet Caddesi kısmi olarak ulaşıma kapatıldı. Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilerek saf oluşturan cemaat gıyabi cenaze namazını tamamladı.

Namaz öncesi konuşma yapan eski ANAP Milletvekili Ahmet Kabil yaşlılık dolayısıyla İstanbul’da kılınacak namaza gidemediğini ifade ederek, "Benim gibi yaşlı ve İstanbul’a gidemeyenler için böyle bir gıyabi cenaze namazı düzenledik. Mesut Yılmaz başbakanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Vali Çeber, burada yaptığı konuşmada, Yılmaz'ın Rize ve Türkiye için önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Çeber'in konuşması sırasında bir vatandaş, Rize'de yapımı devam eden havaalanına Mesut Yılmaz'ın isminin verilmesini istedi.

Bunun üzerine Çeber, Yılmaz'ın daha fazlasını hak ettiğini, bunun için de gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti.

Çeber Rize’nin farklı yerlerinden toprak isteyerek İstanbul'a gönderildiğini ifade etti. Çeber, "Rize’ye geldiğim günden bu yana bana projeleri sordu. Tavsiyelerini iletti. Kendisinde çok farklı bir memleket sevgisi hissettim. Vefatını öğrendikten sonra arkadaşlarımızla birlikte Rize’nin her tarafından toprakları toplatıp Çayeli Kaymakamı ile birlikte İstanbul’a gönderdik. Ailesi de kabul buyurursa mezarında çok sevdiği Rize toprağı da olacak" dedi.

Konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak vatandaşlardan helallik istendi.

Törende bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Öte yandan Yılmaz'ın köyü olan Çayeli ilçesine bağlı Çataldere köyünde de komşuları öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

mesut-yilmaz-icin-memleketi-rizede-giyabi-cenaze-namazi-kilindi.jpg