Mesut Yılmaz'a Başbakanlık İçin 5+3 Dayatıldı

Mesut Yılmaz'a Başbakanlık İçin 5+3 Dayatıldı
CHP’nin kaldırılmaması için var gücüyle çalıştığı kesintisiz eğitim sisteminin, 28 Şubat cuntasının projesi olduğu iyice gün yüzüne çıkıyor.

Ekrem Pakdemir'liden 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili çarpıcı itiraf:

ANAP’lı eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, 8 yıllık kesintisiz eğitimin perde arkasını anlattı. Mesut Yılmaz’a 8 yıllık kesintisiz temel eğitim yasasını Meclis’ten çıkarması ve uygulaması karşılığında hükümeti kurma görevinin verildiğini ve ANAP grubunda “Ancak bu şartla bize hükümeti veriyorlar” denildiğini belirten Pakdemirli, “8 yıllık kesintisiz eğitim, askerler tarafından Mesut Yılmaz’a dayatıldı. ‘Hükümeti bu şartla alırsan al’ denildi. O zaman Mesut Bey’e ‘Almayın, mecbur muyuz hükümet kurmaya? Bırakın tarihle yüzleşsinler’ dedim. O ise ‘Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak lazım. Türkiye yol kavşağında. Darbe olsa daha mı iyi?’ diye kendisini savundu. Ancak zaten darbe yapılmıştı. Sen bir şey diyorsun, Genelkurmay hemen bir bildiri yayınlayarak ‘Bu bizim görevimiz’ diyor. Sen de geri adım atıyorsun. Bu darbe değil de nedir? Başbakan mısın, ordunun taşeronu musun?” dedi.

“YILMAZ TAŞERON OLMAYI KABUL ETTİ”

Parti olarak 5+3 kesintili sistemde karar kılmalarına rağmen, Yılmaz’ın aniden fikir değiştirdiğine dikkat çeken Pakdemirli, “28 Şubat sürecine kadar hep kesintili 5+3 sistemini savunuyorduk. Grupta o kadar konuşuldu. Kitap bile bastık. Kütüphanelerde var, ANAP yayınları olarak. Ancak Sayın Mesut Yılmaz bir gecede fikir değiştirdi. Aldığı talimatla ‘Kesintisiz olacak’ dedi. Bunun üzerine büyük tartışmalar yaşandı. 8 yıllık kesintisiz eğitim fevkalade yanlıştı. Yılmaz taşeron olmayı kabul etmişti. Bu taşeronluk karşılığında başbakanlık yaptı ama tarihe iyi bir anı bırakmadı” diye konuştu.

“CHP 28 ŞUBAT’I MEŞRU GÖRDÜĞÜ İÇİN SAHİP ÇIKIYOR”

Yeni Akit'in haberine göre kesintisiz eğitimin faydadan çok zarar getirdiğini ifade eden Ekrem Pakdemirli, “Bir eğitimci olarak söyleyebilirim ki; dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde kesintisiz eğitim yok. Her çocuğu belli yaşlarda mesleğe yönlendiriyorlar. Ama maalesef CHP devlet partisi olduğu için ve o darbeleri meşru saydığı için onun ürünlerine evet diyebiliyor. Benim onlara tavsiyem önyargılı olmasınlar, ciddi eğitimcilere sorsunlar. Gelişmiş ülkelere bakıp ona göre karar versinler” değerlendirmesinde bulundu.

28 Şubat sürecinde başbakanlığı merhum Necmettin Erbakan’dan devralan Mesut Yılmaz’ın ilk icraatı, 8 yıllık kesintisiz eğitimi yasalaştırmak olmuştu. Partisinden ve kamuoyundan gelen itirazlara aldırış etmeyen Yılmaz, “Siyasi hayatıma mal olsa bile bu kanunu çıkaracağım” demişti. Tartışmalar sırasında İmam Hatip okulları için “Yarasa” ifadesini kullanmaktan çekinmeyen Yılmaz, askerin kendisine dikte ettiği düzenlemeleri bir bir hayata geçirmişti. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı da internete düşen ses kaydında, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yasalaştırılmasını Mesut Yılmaz’dan kendisinin istediğini itiraf etmişti. Karadayı, ses kaydında “Mesut Bey, size altın tepside iktidar teslim ediyoruz. Bunu iyi değerlendirin, dedim. Sekiz yıllık eğitim, milletvekili dokunulmazlığı, 7 tane şey saydım. Hepsini sırıtarak dinledi” diyordu.