Mesut Yılmaz’ın Vefatına İlişkin Sevenlerinden Açıklama

Mesut Yılmaz’ın Vefatına İlişkin Sevenlerinden Açıklama
Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin hastane önünde açıklama yapan iş adamı Abdurrahim Albayrak, Mustafa Sarıgül ve Fatih Terim, ailesine başsağlığı dileyerek üzüntülerini dile getirdi.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin iş adamı Abdurrahim Albayrak, Mustafa Sarıgül ve Fatih Terim açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı.

Gözyaşları içinde açıklama yapan iş adamı Abdurrahim Albayrak, "En son dün yoğun bakımda kendisine baktım. Tenine dokundum. Hiçbir tepki vermedi. 1 aydır zaten hiçbir tepki vermiyordu. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok üzüntülüyüz. Dün Berna abla ile beraber saatlerce anılarımızı paylaştık. Sabah da Allah'ın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun. Allah önce Berna ablaya, oğlu Hasan'a bütün aileye Allah sabır versin. Allah bize de sabır versin. Biz değişmez dört arkadaştık. Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, Abdurrahim Albayrak ve Sinan Uyanık ayrılmaz dörtlüydük. Mesut beyi burada bırakıp konuta geçeceğiz. Mesut bey rahmetli Yavuz'un ölümünden sonra kendi de yaşamak istemedi" ifadelerini kullandı.

"DEĞERLİ BİR DEVLET ADAMIYDI"

Değerli bir devlet adamıydı diyen Mustafa Sarıgül, "Başkanımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Çok değerli bir devlet adamıydı. Ülkemizin Avrupa Birliği'ne girmesi konusunda, turizm alanında önemli çalışmalar yaptı. Bugün ülke ekonomisine en büyük katkı turizmden geliyorsa, Turizm Bakanlığımızı yapan Mesut Yılmaz başbakanımızın büyük katkısı vardır. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

"AİLECEK ÇOK İYİ BİR DOSTUMDU"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise, "Allah rahmet eylesin Berna hanıma ve yakınlarına, tüm ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum. İyi bir Galatasaraylıydı. Ailecek çok iyi bir dostumdu. Son derece üzgünüm. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladılar

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve yakınlarının başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hayatını kaybeden eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sabır ve baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz eski başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu mesajı paylaştı: "Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti: "Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.