Mete: "Paketleme İyidere İçin Büyük Kazanç"

Mete: "Paketleme İyidere İçin Büyük Kazanç"
İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, ÇAYKUR'a ait paketleme fabrikasının ilçelerine taşınacak olmasının İyidere için bulunmaz bir fırsat olduğunu vurguladı.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, içme suyu sorununun çözümlenmesi için 1.2 milyon lira ödenekli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Mete, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığını üçüncü dönem yürüttüğünü, kaymakamlık ve belediye meclis üyeleri ile kolektif bir çalışma yaptıklarını belirtti.

PAKETLEME FABRİKASI İYİDERE'YE ÖNEMLİ KAZANÇLAR SAĞLAYACAK

İyidere'nin 8 mahallesi ve 7 köyü bulunduğunu ifade eden Mete, ''İyidere oldukça sakin bir ilçe. Bu da çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. Son yıllarda sağlık ve eğitim alanlarında ilçemiz önemli hizmetler aldı. Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs veriyoruz. İlçemizde pek çok sosyal faaliyet alanı bulunuyor. 35 dönüm arazi üzerinde yeni bir sosyal faaliyet alanı kurulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada piknik, spor alanları yer alacak'' dedi.

ÇAYKUR'un paketleme fabrikasının ilçelerine taşınacak olmasının ilçeye çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Mete, şunları söyledi: ''İlçede Halk Eğitim Merkezi ile lise binalarının inşaatı sürüyor. Ayrıca Öğretmenevi için arsamız hazır. Kısa süre içinde yeni bir Öğretmenevi inşaatına da başlanacak. Ayrıca kaymakamlık ile ortaklaşa yürüttüğümüz, 'Kendi Sınıfını Kendin Yap' projesi ile okullardaki sınıfları yenileyen hayırseverlerimizin isimlerini, o sınıfa veriyoruz. Şimdiye kadar ilçemizdeki sınıfların yüzde 60'ını yeniledik. Geri kalan sınıfların da yenilenmesi için çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz tüm sınıflarımızda en fazla 25 öğrencinin eğitim görmesi yönünde.''

Mete, ilçede altyapı yatırımlarınını da sürdüğünü anlatarak, ''Ana yollarımızın önemli kısmı beton yapıldı. Ara yolların yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Altyapıda önemli sıkıntılarımız vardı. Bu sorunu çözmek için projenin ihalesinin bu yıl içinde yapılmasını planlıyoruz. 2014 yılına kadar tüm mahallelerimizin altyapısının derin deşarj olarak tamamlanmasını hedefliyoruz'' diye konuştu.

İKİ PROJEYE 1,5 MİLYON TL. ÖDENEK

İçme suyu sorununun çözümlenmesi için 1.2 milyon lira ödenekli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Mete, böylece ilçenin içme suyu sorununu tamamen çözüme kavuşturduklarını kaydederek, Pleki Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.

Mete, ''Son olarak 300 bin lira daha ödenek ayrıldı. Böylece iç ışıklandırması ve çevre düzenlemesinin yapılarak, mağaranın bu yaz mevsiminde turizme açılmasını planlıyoruz'' dedi.

İYİDERESPOR NEDEN KAPANDI... BOKS DEĞİL FUTBOL TAKIMI KURMAK İSTEMİŞTİM...

Geçen yıl BAL Liginde mücadele eden İyiderespor'un bazı nedenlerden dolayı kapandığına dikkati çeken Mete, şöyle devam etti: ''Geçen yıl ligin sonuna doğru sahamızda Ünyespor ile yaptığımız maçın ardından futbolcularımız, rakip takım futbolcuları ile kavga yaptı. Bu nedenle maçın ardından 8 oyuncumuz kırmızı kart görmüştü. Ben İyiderespor'u desteklerken gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması, sportif faaliyetlere yönlenmelerini amaçlıyordum. Fakat yaşanan bu olay, beni son derece üzdü. Ben boks takımı değil, futbol takımı kurduğumu zannediyordum. Bu gelişmelerin ardından belediye olarak desteğimi çekince İyiderespor da maddi sorunlardan dolayı kapandı. Ama bu geçici bir ceza. Önümüzdeki yıllarda yeniden faaliyete başlayacaktır.''