Mete: Takım ruhu oluşuyor

Mete: Takım ruhu oluşuyor
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da kulüp başkanı Halim Mete, kulüpte her şeyin geçen sezondan çok daha iyi olacağını söyledi.

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık maçlarında oynanan futbolun olumlu sinyaller verdiğini belirterek, ''Takımımız ekip olmayı yavaş yavaş başarmaya başladı. Arkadaşlık ve dayanışma son derece iyi. Kamplarda yakaladığımız olumlu hava her geçen gün yükseliyor. Her şey geçen sezondan çok daha iyi olacak'' dedi.

Takıma çok önemli takviyeler yaptıklarını ifade eden Mete, ''Birçok takım henüz transfer bütçesini denkleştiremediği için zor dönemler geçiriyor. Ekonomik kriz futbol camiasını çok etkiledi. İş dünyasından spora aktarılan para durma noktasına geldi. Geçen yıl transfere 15 milyon lira ayıran takımlar bu yıl 3-5 milyon lirayla transferi kapatıyor. Aslında balon gibi şişirilen transfer piyasası patladı. Gerçek değerlerine indi'' diye konuştu.

Takıma yeni transferlerin eklenebileceğini dile getiren Mete, şöyle devam etti: ''Takımımıza bir forvet, bir de yabancı oyuncu katmak için girişimlerimiz devam ediyor. Özellikle Galatasaray'dan Özgürcan'ı kadromuzda görmek istiyoruz. Bu transferde olumlu gelişmeler var. Eğer her iki tarafın istediği şartlar oluşursa çok iyi bir futbolcuyu kadromuza katmış olacağız. Yabancı oyuncu arayışımız ise devam ediyor. Önümüzde daha zamanımız var.''

 -SEZON AÇILIŞI- 

Mete, yeni sezonun ve Rize Stadı'nın açılışının 12 Ağustos tarihinde Fenerbahçe ile oynanacak hazırlık maçıyla yapılacağını anımsatarak, ''Etkinlikler 17.00'de başlayacak. Taraftarlarımız erkenden gelerek yeni statlarını incelesin. Kombine kartlarımız gün boyunca satışta olacak. Kombine biletini alarak takımına sahip çıksın. Taraftarımızın yanımızda olması bizim gücümüzü, enerjimizi, heyecanımızı artıracak. Hedeflediğimiz Süper Lig yolunda bize güç verecek'' dedi.