METEM'den yangın tatbikatı

METEM'den yangın tatbikatı
Ardeşen ilçesinde yangın ve ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Ardeşen Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Sivil Savunma Kulübü tarafından temsili yangın ve ilk yardım tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata, Ardeşen Belediyesi itfaiye ekibi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığına bağlı sağlık ekibi destek verdi. 

Tatbikatta, METEM bahçesinde yakılan yangının söndürülmesi, sınıflarda mahsur kalan öğrencilerin tahliyesi ve yaralıların ambulansa taşınması temsili olarak gerçekleştirildi.

METEM Müdürü Aydın Kus, yaptığı açıklamada, bilgilendirmeye yönelik faaliyetler kapsamında tatbikatlara devam edileceğini söyledi.

Bu tür çalışmaların öğrenciler için son derece yararlı olduğuna dikkati çeken Kus, şunları kaydetti: ''Mizansen olarak yaralanan iki öğrenci, okulumuzun kurtarma ekibindeki öğrenciler ile sağlık ekipleri tarafından sakin ve bilinçli bir şekilde ambulansa taşındı. Yapılan tatbikatlarda itfaiye ve ambulans ekipleri okulumuzun bahçesinde hazır bulunduruldu. Daha sonra sınıflarda mahsur kalan öğrencilerimiz itfaiye aracı merdiveniyle üçüncü katın penceresinden indirildi. Okul bahçesinde yakılan yangına müdahalenin nasıl yapılacağı anlatılarak söndürme işlemi uygulamalı yapıldı.''