Meteoroloji'den Kar ve Yağmur Uyarısı

Meteoroloji'den Kar ve Yağmur Uyarısı
Meteoroloji, Rize için sarı kodlu uyarıda bulundu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış, 1800 metre üzerinde kar beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; pazartesi günü Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini; yağışların 1800-2000 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Açıklamada, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.