Meteoroloji'den Rize ve Trabzon'a Turuncu Uyarı!

Meteoroloji'den Rize ve Trabzon'a Turuncu Uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cuma günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar beklendiğinden çığ tehlikesine karşı Rize ve Trabzon için turuncu uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın ve sonraki gün Karadeniz Bölgesinde görülecek yağışların, iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Cuma günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar öngörüldüğü belirtilen duyuruda, yağışlı sistemin, cuma günü akşam saatlerinden sonra ülkeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle, kuzey ve iç kesimlerde azalarak mevsim normallerinin altına inmesi ancak cumartesi gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Trabzon, Rize ve Artvin’de Perşembe günü kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde kar, cuma günü 200 metre üzeri rakımlarda yoğun kar, kıyı kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı bekleniyor. Hafta sonu ise yağış beklenmiyor.

Turuncu uyarının verildiği duyuruda, yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklendiğinden çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.