Meteoroloji'den Rize'ye Kuvvetli Sağanak, Karadeniz'e Kuvvetli Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Rize'ye Kuvvetli Sağanak, Karadeniz'e Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Karadeniz Bölgesine kuvvetli fırtına, Rize’ye kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz’de kuvvetli fırtına beklenildiği, fırtınanın etkisinin Salı akşamına kadar devam edeceği, Pazartesi günü Rize’de ise yer yer gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış beklenildiği bildirildi.

Açıklamada, “Karadeniz'de rüzgarın bugün akşam (29.10.2017 Pazar) saatlerinden itibaren batı yönlerden 6 ila 8 (50-70km/sa), yer yer 9 (60-90km/sa) kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Karadeniz'de yarın (30.10.2017 Pazartesi) öğle saatlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz'de ise Salı günü (31.10.2017) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Rize’de görülecek sağanak yağışların kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, fırtına ve kuvvetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ile vatandaşların duyarlı ve tedbirli olması istendi.