Meteoroloji'den yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den yağış ve fırtına uyarısı!
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Meteorolojî'den yapılan açıklamaya göre Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güney batısında kuvvetli yağış görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş),Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari), Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Sivas, Kayseri, Niğde, Karaman, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği bildirildi.

Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın, trafikte aksamalar)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden Karadeniz kıyılarında fırtına (60-80 km/saat), iç ve batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.