Mevlitte Dağıtılan Yemekten 130 Kişi Zehirlendi

Mevlitte Dağıtılan Yemekten 130 Kişi Zehirlendi
Sakarya'nın Geyve ilçesinde mevlitte dağıtılan yemekten yiyen aralarında çocuk, kadın ve yaşlılarında bulunduğu 130 kişi zehirlendi.

Sakarya'nın Geyve ilçesinde mevlitte dağıtılan yemekten yiyen aralarında çocuk, kadın ve yaşlılarında bulunduğu 130 kişi zehirlendi. Geyve ilçesine bağlı Alifuatpaşa Beldesi'nde dün otomobilin çarpması sonucu ölen 18 yaşındaki Ferdi Dişli'nin Yukarı Bağlarbaşı Köyü'ndeki evinde ailesi tarafından mevlit verildi.

Mevlitte davetlilere tavuklu pilav, patatesli tavuk ve ayran ikram edildi. İkram edilen yemeklerden yiyen davetliler bir süre sonra rahatsızlandı. Aralarında çocuklarında bulunduğu yüzü aşkın kişi karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Geyve Devlet Hastanesine başvurdu. İlk müdahaleleri yapılan 17 çocuk Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine, 13 kişide Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsüne sevk edildi. Hastaların sevki için 112 ve belediye ambulansları seferber edildi.

4.20110119214047..jpg

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, ilçe hastanesine gelerek hastalar hakkında bilgi aldı. Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, tespitlerine göre ilçe hastanesine müracaat eden hasta sayısının 130 olduğunu söyledi. Akbıyık, zehirlenenlerin arasında çocuklar, kadınlar ve yaşlıların da bulunduğunu ifade etti.

Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş ise hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek; "Çocuklar Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı. Yetişkinlerin bir bölümü de eğitim araştırmada. Hastaların genel sağlık durumları iyi." diye konuştu.

2.20110119214118..jpg

Kazada ölen Dişli'nin ağabeyi Abdullah Dişli de doktorların tavuktan şüphelendiğini ifade ederek, şunları söyledi; "Ölen kardeşim için dün de bugün de mevlit düzenledik. Akrabalarımız çok olduğu için başka şehirlerden de taziye için geliyorlardı. İzmir ve Adıyaman gibi bir çok ilden gelen yakınlarımız oldu. Bugün yemekte tavuklu pilav ve patatesli tavuk vardı.Bir de ayran vardı. Doktorlar tavuktan şüpheleniyorlar. Çok sayıda kişi zehirlendi."

3.20110119214107..jpg