Meydanları size dar ederiz

Meydanları size dar ederiz
MHP Rize İl başkanı Zeki Mayi partisinin il divan toplantısında yaptığı konuşmada Çaykur’ un özelleştirilmesi çalışmalarına sert tepki gösterdi.

Mayi yaptığı konuşmada hazırlanan Çay kanun tasarısı taslağıyla Çaykur’ un özelleştirilmesi çalışmalarının alt yapısının hazırlandığını kaydederek,  “AKP Hükümeti genel bir program dahilinde Çaykur’ un özelleştirilmesi çalışmalarını başlatmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde Çaykur’ a bir kanun tasarısı çalıştayı hazırlatmış ardından da Sayın Bayramoğlu öncülüğünde Rize Ticaret Borsası ile birlikte bir çalışma yapılmıştır. Yapılan bu çalışmada 1984 yılında çıkartılan yasa ile çayın özelleştirilmesi nin ikinci ayağı olan Çaykur’ un özelleştirilmesini sağlamayı amaç edinmektedir. Biz MHP olarak kesinlikle Çaykur’ u özelleştirtmeyeceğiz. Gerekirse meydanlara inip bunu önleyeceğiz” dedi.

Çaykur’ un bu bölge için vaz geçilmez olduğunu ifade eden MHP Rize İl başkanı Zeki Mayi, “1984 te çıkartılan yasa ile zaten  çay özelleşmiştir. Çaykur özelleştirilemez. Biz Çaykur’ un özelleşmemesi için gereken ne ise yapacağız. Bu konuyla ilgili bir program oluşturduk Yakın bir gelecekte Rize ve ilçelerinde ayrı ayrı alanlara inip Çaykur’ un özelleşmemesi için mitingler düzenleyip sizi halka şikayet edeceğiz” dedi.