MHP, 27 Mayıs Darbesi’nin 55. Yıldönümünden 1 Gün Sonra 20 Yıl Üzerine Rize’de Miting Düzenleyecek

MHP, 27 Mayıs Darbesi’nin 55. Yıldönümünden 1 Gün Sonra 20 Yıl Üzerine Rize’de Miting Düzenleyecek
MHP, kurucu genel başkanının darbe bildirisini radyodan okuduğu 27 Mayıs ihtilalinin 55. Yıldönümünden bir gün sonra Rize’de miting düzenleyecek.

Yakın tarihimizin utanç verici olaylarından olan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbe olarak tarihe geçen 27 Mayıs Darbesi’nin (27 Mayıs 1960) 55. Yıldönümünden bir gün sonra, MHP, Rize’de açık hava mitingi düzenleyecek. 27 Mayıs Darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilmişti.

MHP’nin Rize’de 20 yıl sonra düzenleyeceği açık hava mitingine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

MHP’nin Rize’de 20 yıl önce düzenlediği mitingi aynı zamanda 27 Mayıs darbe bildirisini, darbe sabahı saat:05.25’te Bayrak Radyodan okuyan dönemin Kurmay Albayı (Darbeyi planlayıp yürütecek olan 37 kişilik MBK “Milli Birlik Komitesi” içinde yer alan) MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş tarafından yapılmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk kez Rize’de 28 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceği mitingle Rizeliler'e hitap edecek. Rize’ye en son 2006 yılında gelen Bahçeli düzenlenen salon toplantısında partililere hitap etmişti. Bahçeli, MHP Genel Başkanı olduğu günden bu yana Rize’de hiç açık hava mitingi düzenlemedi. MHP ise Rize’de en son 1995 yılında miting düzenlemiş ve mitinde dönemin MHP Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş Rizeliler'e hitap etmişti.