MHP Rize İl Başkanı Alkan: Rize Belediyesi İçin Aday Çıkartmayacağız

MHP Rize İl Başkanı Alkan: Rize Belediyesi İçin Aday Çıkartmayacağız
Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, yerel seçimlerde Rize Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Alkan, ilçe ve beldelerde ise kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Rize Belediyesi haricindeki tüm ilçe ve beldelerde MHP’nin kendi adayıyla seçime gireceğini, Rize Belediye Başkanlığı seçiminde ise AK Parti Adayı Rahmi Metin’i destekleyeceklerini belirtti.

Yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde son aşamaya geldiklerini ve hafta sonuna kadar tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını kaydeden MHP Rize İl Başkanı Alkan, “Cumhur İttifakı çerçevesinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli yol haritasını açıklamış ve AK Parti ve MHP’nin bazı illerde aday çıkarmayarak ittifaka gidileceğini ifade etmişti. Bu kapsamda AK Parti, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in memleketi Osmaniye’den aday çıkarmayacağını ve MHP adayını destekleyeceğini açıklamış, biz de Sayın Genel Başkanımızın memleketinden aday göstermeyen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinin il belediyesi için aday göstermeyecek ve bu ittifaka destek vereceğiz. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Rize Belediyesi Başkan Adayı Rahmi Metin’i destekleyeceğiz. Rize Belediyesi dışındaki diğer belediyelerde MHP olarak kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Bu hafta sonuna doğru inşallah tüm adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.