MHP Rize Kongresi İptal mi Olacak?

MHP Rize Kongresi İptal mi Olacak?
MHP İl Başkanlığı Kongresi sonrası, eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Toptan'dan kongre ileri ilgili iddia:

Rize’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen MHP İl Başkanlığı Kongresi sonrası, eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Toptan, kongrenin usulüne uygun yapılmadığını ileri sürdü.

Haftasonu yapılan kongreden önce uzun süre MHP Rize İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten yeni yönetimde ise yer almayan Mustafa Toptan, Rize Basın Merkezi’ni ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu.

Toptan, beklediği vefayı göremediğini ima edip içindeki kırgınlığı dile getirirken, “Kongrelerin dilek ve temenniler kısmında konuşmalar yapılır. Bu kongrede ise açılış konuşması yapıldı ve maç gerekçe gösterilerek diğer konuşmalar yapılmadı. Benim bir tepkim vardı. Yanımda yaklaşık 150 yakınım, dostum ve sevenlerim ile o kongreye katıldım. Ancak tek birini bile tepkime ortak etmedim. Benim o kongrede başkandan beklediğim bir şey vardı. Onu seçen delegeler MHP Genel Başkanı olarak Devlet beyi görmek istiyor. Başkan o delegelerin oyu ile seçiliyor. Kendisinin çıkıp sayın Bahçeli'ye oy verip vermeyeceğini açıklamasını istedim. Yinede çıkıp bu konuya bir açıklık getirmesini bekliyorum. Başkan ile 25 yıldır birlikte mücadele ettik. Son zamanlarda oluşan siyasi fikir ayrılığının dışında kendisi ile hiçbir meselem yok. Olmazda. Ben 5-6 ay önce zaten kendisine artık birlikte yola devam etmek istemediğimi belirtmiştim. Ben hiçbir arkadaşımı yarı yolda bırakmam. Onu da bırakmadım. Ancak 22 bin olan oyumuz 14 bin’e düştü. Bunu sorgulamamız gerek" dedi.

Toptan, evlat acısı yaşamış bir baba olduğunu hatırlatarak devam ettiği açıklamasında, “Benim altı çocuğum var. Bir evladımı kaybettim. Evlat acısını bilirim. Çocuklarımızı çirkin hesaplardan uzak tutmalıyız. Çocuklarımız okumalı. İyi eğitim almalı. Onların mutluluğu öğretmenlerinin kendilerine vereceği iyi notlar olmalı. Çocuklarımıza düşmanlığı değil kardeşliği ve arkadaşlığı aşılamalıyız. Evlat acısı yaşamış bir baba olarak kimsenin evlat acısı yaşamasını istemiyorum” diye konuştu.