MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Kaya'dan Sadri Şener'e Tepki: Karadeniz 1'den Büyüktür

MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Kaya'dan Sadri Şener'e Tepki: Karadeniz 1'den Büyüktür
MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener’in TRT Spor'da katıldığı programda sarfettiği sözlere tepki göstererek “Kahrolsun mikro milliyetçilik” dedi ve ekledi: “Unutmasınlar ki Karadeniz 1'den büyüktür”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener’in katıldığı TRT Spor’daki “Basın Tribünü” adlı programda “Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok.” şeklindeki sözlerine “Kahrolsun mikro milliyetçilik” diyerek tepki gösterdi ve “Türkiye’nin sadece İstanbul'dan ibaret olmadığını söyleyenlerin Karadeniz'in de sadece Trabzon’dan ibaret olmadığını bilmesi gerekir. Unutmasınlar ki Karadeniz 1’den büyüktür. “ dedi.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde, birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlarda Trabzonspor Eski Kulüp Başkanı Sn. Sadri Şener Beyin milyonların izlediği TRT’de bir spor programında sorulan soruya, sportif bir cevap vermesi gerekirken; Rize'yi küçümseyici ve yanlış anlaşılmalara sebep olacak konuşmalar yapması, İmparatorluk ve Pontus zamanlarına girerek Rize'nin ilçe oluşu ve kalesi bile yok demesi biz Rizeliler’i bir hayli üzmüştür. Söylemin niyeti kötü olmasa bile topluma mal olmuş yöneticilik yapan ve yapmış insanların milyonların önünde ekranda konuşurken yanlış anlaşılmalara sebep olacak ifadeler kullanmaları toplumda kötü yansımalar yaratacaktır. Trabzonspor ve Trabzon’un sadece Karadeniz için değil Tüm Türkiye için bir değer olduğunu Rizeliler dahil herkes bilir. Birçok Trabzonlu kardeşimiz ile bu şehirde yaşamaktayız. Birçok Rizeli de Trabzon’da Trabzonlular ile yaşamaktadır, görevler yapmaktadır. Yıllarca İstanbul hegemonyasından bahsedenler Karadeniz’de kendileri hegemonya yaratmaya çalışması bu tür ifadelerde bulunması kendileri ile çelişki içerisinde olduklarının kanıtıdır. Türkiye’nin sadece İstanbul'dan ibaret olmadığını söyleyenlerin Karadeniz'in de sadece Trabzon’dan ibaret olmadığını bilmesi gerekir. Unutmasınlar ki Karadeniz 1’den büyüktür. Tüm Trabzonlu kardeşlerimizin de bu düşüncede olduğunu ve bu tür açıklamalarda bulunan insanlara karşı prim tanımayacağını düşünüyoruz. Yaşasın Türk Milliyetçiliği, Kahrolsun mikro milliyetçilik” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Sadri Şener'den Tepki Çeken Rize Sözleri VİDEO İZLE