MHP Rize Milletvekili Adayının Haberini MHP Belediye Başkan Adayı Yalanladı

MHP Rize Milletvekili Adayının Haberini MHP Belediye Başkan Adayı Yalanladı
MHP Rize’de kendi belediye başkan adayının Cuma günü basına gönderdiği e maille, milletvekili adayı Cem Kazmaz'ın açıklamalarının doğru olmadığı ve mesai saati dışında gece karanlığında mühürlenmediği ortaya çıktı.

MHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı O.Cem Kazmaz’ın cumartesi gecesi mesai bitiminde seçim büromuz mühürlendi açıklamasının doğru olmadığını, 30 Mart 2014 tarihinde MHP’den Belediye Başkan Adayı olan Uzm. Dr. Zelkif Akgül’ün 8 Mayıs Cuma günü basına gönderdiği seçim büromuz mühürlendi e maili ortaya çıkardı.

MHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı O.Cem Kazmaz, bugün sosyal medya hesabından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan MHP Seçim Koordinasyon Merkezi’mizi komik bir gerekçe ile hafta sonu mesai saatleri dışında gece karanlığında mühürlendiğini belirterek paylaşımda bulundu. Bu paylaşım bazı basın yayın organlarınca da haber yapıldı. Ancak 30 Mart 2015 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP’den Rize Belediye Başkan Adayı olan Uzm. Dr. Zelkif Akgül, MHP milletvekili Adayı O.Cem Kazmaz’ın açıklamasını belgelercesine yalanladı. Zira, Zelkif Akgül, Cuma günü saat 13.26’da basın yayın organlarına gönderdiği e mailde “MHP seçim bürosu mühürlendi. Eski sinema  gidin bakın” notu düşmüştü.

olay53, CUMA GÜNÜ FOTOĞRAFLADI, MÜHÜRLENMENİN MHP İLE ALAKASI OLMADIĞINDAN VE TİCARİ BİR OLAY OLDUĞUNDAN  HABER YAPMADI

olay53 haber muhabirimiz de MHP seçim bürosu olarak kullanılan düğün salonu ilgilileriyle 8 Mayıs Cuma günü yaptığı görüşmede, düğün salonu ilgilileri muhabirimize, düğün salonunun ruhsatının ölen ortağın üzerinde olduğundan ruhsatı bulunmadığını ve yapılan şikayet üzerine belediye ekiplerinin salonda düğün yapılmaması yönünde salonu mühürlediklerini ancak MHP’nin seçim çalışmalarını sürdüreceğini ve salonun diğer kapısının MHP’nin bundan etkilenmemesi için mühürlenmediğini ve MHP Rize yöneticilerin bu durumdan bilgisinin bulunduğunu ifade etti. Düğün salonunun mühürlenmesinin MHP ile ilgisi bulunmadığından ve MHP’nin düğün salonunu seçim bürosu olarak kullanmaya devam ettiğinden olay53, ticari bir olay olan bu durumu Cuma günü haber yapmadı.

MHP Rize Milletvekili 1. Sıra Adayı O. Cem Kazmaz ise, kamuoyunu yanıltıcı bir şekilde bunu bugün resmi sosyal medya hesaplarından yayımladı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da hem Kazmaz’ı yalanladı hem de konunun gerçeğini dile getirdi.

İŞTE olay53’ün CUMA GÜNÜ MESAİ SAATİ İÇERİSİNDE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR

olay53-ses-dugun-salonu-mhp-5.jpg

olay53-ses-dugun-salonu-mhp-1.jpgolay53-ses-dugun-salonu-mhp-2.jpgolay53-ses-dugun-salonu-mhp-3.jpgolay53-ses-dugun-salonu-mhp-4.jpg

İŞTE 30 MART 2014 SEÇİMLERİNDE MHP'DEN RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN ZELKİF AKGÜL’ÜN 8 MAYIS CUMA GÜNÜ 13.26’DA BASIN MENSUPLARINA GÖNDERDİĞİ E MAİL

zelkif-akgul-cem-kazmazi-yalanladi.jpg

İŞTE MHP RİZE MİLLETVEKİLİ ADAYI O. CEM KAZMAZ’IN CUMARTESİ GECESİ MESAİ SAATİ DIŞINDA SEÇİM BÜROMUZ MÜHÜRLENDİ ŞEKLİNDE KENDİ HESAPLARINDAN PAYLAŞTIĞI YAZILAR

cem-kazmazin-sosyal-medya-paylasimi-1.jpgcem-kazmazin-sosyal-medya-paylasimi-2.jpg

MHP tarafından 1.5 aydır resmi izinleri alınarak Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullanılan çok amaçlı Ses Salonu’nu Rize’de yıllardır kongrelere ve geniş katılımlı toplantılara ev sahipliği yapmaktadır. “Ruhsatsız Düğün Yapıldığı” gibi komik bir gerekçe ile sandık Görevlilerimizin Evrakları, Seçim Malzemelerimiz, Dökümanlarımız ve Afiş ile Bayraklarımızın bulunduğu salon hukuk dışı bir şekilde kapatılarak Rize’de seçim çalışması yapmamıza fiilen engel olunmak istenmiştir.

Rize’mizde maalesef Türk Demokrasi Tarihine kara leke gibi geçecek bir garabeti haber vermek ve bunun basın açıklamasını yapmak zorunlu olmuştur. İleri demokrasi masalları anlatan, 2023 Türkiye’sinin nasıl bir hezeyan olduğunu, insanların nasıl bir dikta rejimine, baskı ve yıldırma uygulamalarına gittiğinin bugün çok güzel bir örneğini AKP’li Rize Belediyesi vermiştir. Burası bizim resmi Seçim Koordinasyon Merkezimizdir. Biz burayı kiraladık, elimizde kontratımız var, kiralarını ödedik, gerekli izinleri aldık, Valilik bildirimlerimizi yaptık. Buna rağmen birilerine yaranmak isteyen AKP zihniyeti, Rizelileri geçtiğimiz kış yağan karda üç gün perişan eden, ortalıkta görünmeyen beceriksiz belediye, cumartesi gecesi, el ayak çekildikten sonra karanlıklar içerisinden adeta kıvrılarak çıkan anti demokratik güçler şeklinde Seçim Koordinasyon Merkezimizi mühürlemiştir. Fiilen seçim çalışmalarımız engellenmeye çalışılmaktadır. Ama Milliyetçi Hareket Partisini, Ülkücü Hareketi yıldıramazlar. AKP’nin, PKK işbirlikçilerinin, Oslo görüşmecilerinin sonu gelmiştir, 7 Haziran’da Türk Milleti onları sandığa gömecektir.Tüm bu yapılanlar Üç Hilalin İktidarını müjdelemektedir.

İŞTE RİZE BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. REŞAT KASAP’IN KONU HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

BAŞKAN KASAP, “KARAR İDARİ BİR KARARDIR”
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanında bulunan Ses Düğün salonu ve Kıraathanenin ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendiğini söyledi.

resat-kasap-2.jpg

Rize’de mühürlenen Cumhuriyet Meydanında bulunan Ses Düğün salonu ve Kıraathane hakkında bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, buradaki gayrimenkulun faaliyetini ruhsatsız olarak sürdürdüğünü açıkladı. Başkan Kasap, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz burada idari bir kurum olarak görevimizi yerine getirme noktasında bir çalışma içerisindeyiz. Asla siyasi bir münazara içerisinde olamayız. Rize Belediyesi olarak idari anlamda bir faaliyet ortaya koyarak elimizde ki ihbar name çerçevesinde bu işlemi yapmış bulunmaktayız. Elimizdeki evrakta görüldüğü üzere Rize İli, Merkez İlçesi, Piriçelebi Mahallesine kayıtlı 1 nolu pafta, 87 ada, 4 parselde bulunan gayrı menkulde ki yerin, 2/3'üne sahip olan kişiler tarafından belediyemize yapılan şikayet üzerine, burada ruhsatsız ve izinsiz düğün salonu ve kıraathane işletildiği konusu 21 Nisan 2015 tarihi ile bize noter kanalıyla ihbar gelmiştir. Belediyemizin ilgili birimi Zabıta Müdürlüğümüz yapmış olduğu araştırma üzerine 5393 sayılı belediye kanununun 15. maddesince aykırı görüldüğü ve kanuni işlem yapılmak üzere bu durumu kayıt altına almıştır. Sonrasında düzenlenen evraklar belediyemiz encümeninde incelenmiş olup,  5393 sayılı belediye kanununun 15 D maddesine aykırı olarak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan faaliyet gösterilmiştir. Bu durumda buradaki menkulün 2/3'üne sahip olanlar tarafından söz konusu yerin ruhsatsız olarak işletildiği noktasındaki inceleme sonunda, Encümen kararınca düğün salonu ve kıraathanenin kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Bu 30 Nisan 2015 tarihinde Encümenimizin almış olduğu karardır. Bu doğrultuda belediyemiz Zabıta Müdürlüğü, ilgili encümen kararı doğrultusunda 8 Mayıs 2015 tarihinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösteren söz konusu mekanı süresiz olarak mühürlemiştir" dedi.

*SİYASİ ANLAMDA BİR MÜTALAA DA BULUNMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL*

resat-kasap-1-001.jpg

Başkan Kasap açıklamasında : "Bizim burada siyasi anlamda bir mütalaa bulunmamız söz konusu değil, bu süreç tamamen bir idari süreçtir. 21 Nisanda bize bu mülkün 2/3'üne sahip olan kişiler tarafından ihbar name ile başvuru yapılıyor, 30 Nisanda Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bir çalışma yapılıyor ve 8 Mayısta da söz konusu yerin mühürlenmesi gerçekleşiyor. Göründüğü gibi burada bir art niyet olsaydı çok daha hızlı bir şekilde bu olay gerçekleştirilirdi. Arada ki zaman farkına dikkat edilirse böyle bir telaş, art niyet asla olamaz. İlgili gayrı menkulün 2/3'üne sahip olan kişilerin yapmış olduğu şikâyetin arkasından belediye olarak biz bu anlamda idari görevi yerine getirmesek kurum olarak biz görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Belediye Zabıta Müdürlüğümüzün buradaki müdahalesi sadece ruhsatsız olarak faaliyet gösteren düğün salonu ve kıraathane içindir. Binanın tamamı için geçerli olan müdahale değildir. Söz konusu binanın içerisine girebilmek için binanın Cumhuriyet Caddesi kısmına bakan kısımda, kullanılabilecek giriş kapısı mevcuttur. Burada biz siyaseten bir bakış içerisinde olmadığımız gibi siyaseten bir söylem içerisinde de olamayız. İdari anlamda yapmış olduğumuz bu müdahalenin idari anlamda ki bu sürecini kamuoyu ile paylaşıyorum" dedi.