MHP Rize Milletvekili Adaylarının Seçim Vaatleri

MHP Rize Milletvekili Adaylarının Seçim Vaatleri
24 Haziran seçimlerinin en iddialı partisi durumunda olan Milliyetçi Hareket Partisinin Rize Milletvekili adayları seçim vaatlerini kamuoyu ile paylaştı.

Basına yazılı olarak geçen manifesto niteliğinde olan seçim vaatleri çok konuşulacağa benziyor. İlimizin sorunlarının büyük bir titizlikle tespit edildiği görülen çalışmanın profesyonel bir kadro ile hazırlanmış olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri adaylarının seçim vaatlerini 1.sıra milletvekili adayı olan Serkan Birben basınla paylaştı. Birben şu ifadeleri kullandı; seçimlerden önce olduğu gibi seçim sürecinde de Rize’yi ve Rizeliyi en iyi tanıyan parti olduğumuzu ifade etmiştik. Çalışmalarımızı bilimsel veriler temelinde hazırlayıp, proje bazlı çalışacağımızı ifade etmiştik. Biz Rize’ye hizmet edecek sorunlarına çözüm bulacak bir kadro ile yola çıktık. Seçimleri kazananın kişiler değil, Rize olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar yaptık. Ve şimdi siz vatandaşlarımızdan bizlerle olmanız ve sizlere hizmet etmemize bir fırsat vermenizi rica ediyoruz. Her birinin gerekli çalışmaları tamamlanmış 6 konu başlığı altında ifade etmeye çalıştığımız vaatlerimiz tabi ki bunlarla sınırlı değil. Çalışmalarımıza aynı titizlikle devam edeceğiz, dedi.

Birben açıklamasına şöyle devam etti. Yeni seçim sistemimiz gereği Cumhurbaşkanını ayrı milletvekilliğini ayrı oylayacağız. MHP AKP ittifakının var olduğu bu seçimlerde “Bir oyumuzu sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verirken milletvekilliğinde de MHP’nin vekilleri olan bizleri tercih etmenizi sizlerden istirham ediyoruz”dedi. 15 temmuz gecesi yaşanan hain fetö kalkışmasının bertaraf edilmesinde önemli pay sahibi olan Milliyetçi Hareket Partisine ve onun milletvekili olan bizlere sahip çıkın. Bir kez daha görüldü ki MHP Ülkenin sigortasıdır. Bunun gereği olarak 24 haziranda “MHP ye oy vererek tabiri caizse sigorta primlerini yatırarak MHP’yi meclise taşımanız çok önemli” dedi.

İşte MHP Rize milletvekil, adaylarının seçim vaatleri;

RİZE’NİN TEMINATI YEŞİLALTIN ÇAY, ÇAYIN TEMİNATI MHP’DİR

Çayda taban fiyat uygulamasına geçerek Rizelinin alın terini koruyacağız.

Çay Düzenleme Kurulu oluşturup çayı milli ürün kapsamına alacağız.

Doğu ve Güneydoğu’da ki 50’ye yakın çay paketleme tesisini Rize’ye taşıyacağız.

Çayı temel ve zorunlu tüketim maddesi ilan ederek KDV oranını % 1’e indireceğiz.

Yakalanan kaçak çayların ihaleyle satışı yerine imhasını sağlayacağız.

Bütün çay fabrikalarının özellikle ciddi çevre kirliliğine neden olan Salarha vadisindeki fabrikaların doğalgaza geçişini sağlayacağız.

Çay üretim alanlarını arttıracağız.

SGK ve vergi teşviklerinden yararlanarak çay hasadı yapan şirketlerin kurulmasını sağlayacak ve bir sürgünde 175 Milyon Doların Gürcü işçilere ödenmesini engelleyeceğiz.

SAMSUN - BATUM DEMİRYOLU OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Samsun - Sarp Demiryolunun hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Rize Limanının kapasitesini arttıracağız.

Andon - İkizdere tünelini ve Salarha duble yolunu yapacağız.

Gündemden düşen İyidere Lojistik Merkezini hayata geçireceğiz.

RİZE’Yİ İÇ VE DIŞ TURİZMİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Turizmi 12 aya yayacak turistik cazibe merkezleri oluşturacağız.

Rize Fuar ve Kongre Merkezi kuracağız.

Yılan hikayesine dönen Ayder Kayak Merkezinin tamamlanması yanında Ovit ve Petran Yaylalarında da kayak tesisleri yapacağız.

RİZEMİZİ EĞİTİMDE ÇAĞ ATLATACAĞIZ

Rize genelinde pek çok okulda halen varlığını sürdüren ikili öğretim rezaletine son vererek yeni okullar açıp, derslik sayısı arttıracağız.

Eğitim kalitesini ve sınav başarısını arttırmak için büyük bir eğitim hamlesi başlatacak, 5 yıl içinde Rize’nin Üniversite giriş sınavlarında 63.lükten en az 25 basamak üste çıkmasını sağlayacağız.

Organize Sanayi Bölgesi alanında ara eleman ihtiyacı için uygulamalı Mesleki ve Teknik Eğitim için Meslek Lisesi kuracağız.

RTEÜ’nin Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir seviye ulaşıp bu şehrin ve Türkiye’nin gururu olması uluslararası itibarı için mücadele edileceğiz.

Gençleri uyuşturucu batağından kurtaracağız

En kısa zamanda şehir merkezi dolgu alanında amatör futbol sahası inşaa edeceğiz.

RİZE’DE EKONOMİK KALKINMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ

Silah Mühendisliği Fakültesi kurup, Ardeşen’de halen kapalı olan Silah Fabrikasını bu fakülteyle entegre ederek, Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteğini alarak askeri silah teknolojisi geliştirip , üreteceğiz.

İşkur’da kurayla işçi alımına son verecek sadece ihtiyacı olanların gireceği muhtarlarımızın devrede olduğu torpilsiz adil bir sistem getireceğiz.

Rize’nin doğusunda ikinci Organize Sanayii Bölgesini kuracağız.

Kamulaştırmalar nedeniyle vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Biten davalar için dahi yeniden reel ve doğru değer tespiti ile hatalı bilirkişi raporları nedeniyle uğranılan zararları gidereceğiz.

Kadın istihdamını arttırmak için gerekli teşviklerden şehrimizin yararlanmasını sağlayacağız.

RİZE’Yİ BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ VE SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ YAPACAĞIZ

Rize’de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Bağımlılık Tedavi Merkezi kuracağız.

Tamamen atıl halde olan Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini son model cihazlarla modernize edip, havuzunu hizmete açarak hastalarımızı Maçka’ya gitmekten kurtaracağız.

Kaplıca tesislerimizi sağlık turizmine uygun şekilde rehabilite edeceğiz.

Hastanelerimiz ve aile sağlığı birimlerimizdeki doktor ,hemşire ve diğer sağlık çalışanı eksikliğinin tamamlanması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Kamuoyu ve siz değerli hemşerilerimize saygı ile arz ederiz.

MHP Rize Milletvekili Adayları

Serkan Birben-Semra Aksu-Mehmet Can Tüfekçi

Haber: Gürcan BENLİ